Aubameyang: “Stämningen är fantastisk”
Blir det Pierre Emerick Aubameyang som till slut bryter Chelseas nummer 9 förbannelse?

Aubameyang: “Stämningen är fantastisk”

Efter att för första gången ha gjort mål i två raka Chelsea-matcher, säger Aubameyang att det känns bra, speciellt eftersom stämningen i omklädningsrummet är så god.

Graham Potter har vunnit två och kryssat en av sina tre första matcher som Chelsea-tränare, den senaste blev en överkörning med 3-0 i Champions League mot de italenska jättarna AC Milan.

Aubameyang har startat samtliga av dessa och adderade ytterligare en kasse till sin målskörd mot Milan efter att ha gjort sitt första Chelsea-mål förra helgen.

Den gabonesiske landslagsmannen säger att det var en komplett prestation från Potters lag.

”Det var ingen enkel match. De spelade bra i första halvlek men vi bibehöll en väldigt hög intensitet. Vi dominerade och var självsäkra. Vi behövde en reaktion och vi såg till att fixa den. Med våra fans på vår sida var vi fantastiska och vi är glada över tre poäng”, sa Aubameyang.

Gabonesen utvecklade: ”Det första målet var väldigt betydelsefullt då det gav oss styrka och tro på vårt spel. Vi visste vad vi behövde göra mot Milan för de har också duktiga anfallare och våra försvarare gjorde ett otroligt jobb.”

Det har varit en svår period för spelarna och ledarna i de blåa, inte enbart på grund av tränarbytet men också för landslagsuppehållet som kom vid en ovanlig tidpunkt, vilket gav spelarna begränsat med tid att sätta sig in i den nye tränarens filosofi.

Trots det, säger anfallaren att stämningen i gruppen är god och att han personligen känner sig i bra form inför nästkommande matcher.

”När du vinner matcher är det enklare och sammanhållningen är väldigt bra för tillfället. Vi ska försöka fortsätta på samma spår!”

”För mig känns det bra. Jag fick ett väldigt positivt välkomnande av alla spelarna och ledare. Det var lite konsigt att spela mot dem (AC Milan) efter alla dessa år men det är fotboll. Om jag ska vara ärlig så kändes mitt mål speciellt, det var mot min gamle lagkamrat men det blev en oerhört lyckad kväll. Vi spelade väldigt bra så vi är glada”, sa han med ett leende.

Anfallaren öste även beröm över sin lagkamrat, Reece James, som hade en enastående match:

”För mig är han bäst i världen för tillfället. Han gör alltid ett fantastiskt jobb. Man kunde se det i den här matchen, ett mål och en assist, han är i toppform.”

Källa: Chelseafc.com
 

Lukas Engblom 2022-10-07 13:22:46
Author

Fler artiklar om Chelsea