Tottenham Hotspur Stadium, 2024-10-24 21:00

Tottenham - AZ

Får juniorerna ny chans i Europa League?
Får Archie Gray spela från start?

Får juniorerna ny chans i Europa League?

Tottenham spelar på torsdagskvällen hemma mot AZ Alkmaar i Europa League. Gästerna från Nederländerna har visat dålig form den senaste tiden och deras senaste vinst var hemma mot Elfsborg i slutet av september. Spurs förväntas rotera en hel del, vilket har fungerat bra hittills i Europa League.

Europa League igen. Det har gått bra hittills. Sex inspelade poäng på två matcher betyder att Ange Postecoglou inte behöver krångla till det. Kanske kan han till och med lockas av att byta ut ytterligare nån som brukar starta matcher bara för att spara på truppen ytterligare.

Richarlison får spela?
I den senaste ligamatchen fick Richarlison ett inhopp. Om han bedöms redo ligger han nu bra till för en start. När man söker startspelare till en sån här match riktas blickarna mot dom som fick inleda på bänken senast. Timo Werner, Rodrigo Bentancur och Pape Matar Sarr kan därför stabilisera upp laget. 

Lucas Bergvall har fått lite mindre speltid mot slutet, men både han och Archie Gray borde ligga bra till för att få starta matchen. Mikey Moore har sett intressant ut och är en sån där spelare som hemmapubliken verkligen vill se lyckas. I försvaret bör Ben Davies och Radu Dragusin vara givna, medan det inte är helt självklart hur laget fylls ut.

Formsvagt bortalag
AZ Alkmaar ligger femma i Eredivisie. Man kommer från tre raka förluster i ligaspelet och har dessutom hunnit förlora mot Athletic Bilbao i Europa League. Frågan är hur man reagerar på denna match, en bortamatch i London är en höjdpunkt och en chans att visa upp sig för många spelare från lag från en lite mindre liga.

Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Gray Dragusin Davies Udogie
Bentancur Sarr
Moore Bergvall Werner
Richarlison
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-10-23 09:53:00
Author

Fler artiklar om Tottenham