Tottenham Hotspur Stadium, 2024-10-24 21:00

Tottenham - AZ
1 - 0

Spurs straffade AZ
Richarlison satte straffen som Lukas Bergvall ordnat fram.

Spurs straffade AZ

Tottenham har nio poäng efter tre matcher av Europa Leagues gruppspel. Richarlison gjorde matchens enda mål hemma mot AZ Alkmaar efter att kapten James Maddison gett bort den avgörande straffen till Richarlison. Europa League är ganska kul ändå.

Det finns mer intressanta matcher än AZ Alkmaar hemma i Europa Leagues obegripliga gruppspel. Men ändå. Det är ganska kul att spela mot AZ Alkmaar hemma i Europa League. Inte för att matchen var nån höjdare. Målchanserna var få. Men det var intressant att se Spurs reserver i ett harmoniskt lagbygge. För det här såg ut att fungera, på ett kontrollerat sätt.


Europa League är ändå okej
Ange Postecoglou valde som väntat att rotera friskt. Mest intressant var kanske att James Maddison startade istället för Pape Matar Sarr, vilket kan skvallra om hur Postecoglou tänker till helgen. Maddison var inte strålande. Men han var kaptenen. Han tog hand om alla i spelartunneln. Han gav bort en straff till Richarlison. Han ledde Spurs till seger. Alla tänker att Maddison nu hamnar på bänken till helgen. Så även motståndartränaren. Så även Maddison. En stor tränare förstår poängen med att i detta läge ge Maddison ytterligare en start bara för att få en ledare att växa.

Det finns inte så mycket att säga om matchen. Spurs ställde upp med en gammal målvakt som såg ut som en gammal målvakt. Man ställde upp med en gammal mittback som såg ut som en gammal mittback. Högre upp fick en väldigt ung offensiv spelare chansen, och han såg ut som en väldigt ung offensiv spelare. Men det fanns fler unga spelare. Lucas Bergvall spelade fram till nåt bra läge, han fixade en straff, men framförallt fick han speltid innan han drog på sig kramp lite för tidigt. Men publiken älskar Bergvall, och när han byttes ut så fick han varma applåder. Det berättar ganska mycket om hans status från supportrarnas sida. Men jämfört med applåderna för Mikey Moore var det ändå ganska blekt. Alla vill se Moore lyckas.


Vinster ger självförtroende
Det var gott om juniorer på planen. Men spelet påminde mer om hur det ser ut när ett ganska färdigt lag spelar. Det hände inte så mycket, varken framåt eller bakåt. Men det var Spurs som förde spelet. Det var Spurs som gjorde mål. Det var Spurs som vann. Spurs har nu nio poäng efter tre matcher i Europa League, och Postecoglou kan fortsätta på samma sätt med ett reservbetonat lag i Europa League. Vinster ger självförtroende. Det här var fint.


Mål: 1-0 Richarlison (53)

Bäst i Spurs:
+++ Bergvall
++ Maddison
+ Richarlison

Spurs lag:
Forster
Gray Dragusin Davies Udogie
Bentancur
Bergvall (Kulusevski 72) Maddison (Sarr 72)
Moore (Odobert 88) Richarlison (Solanke 64) Werner (Johnson 46)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-10-24 22:57:00
Author

Fler artiklar om Tottenham