Azpilicueta eftersöker skrämselfaktor

Azpilicueta eftersöker skrämselfaktor

Bara tre dagar efter debaclet mot Brentford i FA-cupen, fick laget notera en ny plump i protokollet i form av ett oavgjort resultat mot nedflyttningsaspiranten Reading. Chelseas nye ytterback menar att problemet ligger i lagets självbild. - Jag tror att det är vårt självförtroende som felar, sade han till brittiska medier efter matchen.

Topparna har varit höga och dalarna djupa för Chelsea under den senaste tiden. Derbyvinst mot Arsenal och en uppåtgående trend har varvats med tappade poäng mot såväl division 2- som bottenlag i Premier League. Om laget inte bryter sig loss från den inslagna vägen – präglad av insatser och resultat av varierande kvalitet – kan lagets anseende hos konkurrerande klubbar skadas, menar Azpilicueta.

- Lag räds en när man vinner flera matcher i rad. När man vinner regelbundet, får man mer respekt, sade spanjoren och förklarade att ett bristande självförtroende är källan till den senaste tidens ojämna insatser:

- När lagen man möter är bättre, är det lättare att vara klartänkt och reda ut situationen bättre. När dessa saker saknas, kan det leda till att man förlorar två poäng.

Chelseas supporterskara var under matchen mot Reading sin vana trogen och klargjorde ånyo sina tankar om lagets interimtränare Rafael Benítez. Chelseas ytterspringare Ryan Bertrand menar emellertid att enkom lasta lagets senare tramp i klaveret på Benítez, är ojuste.

- När det går snett, får alltid klubbens tränare skulden. Men det är vi spelare som är på planen och försöker prestera och ibland går det inte vår väg, klargjorde Bertrand. 

Casper Danielssoncasper@chelseasweden.com2013-01-31 22:08:09
Author

Fler artiklar om Chelsea