Azpilicueta förväntar sig förändring
Självkritisk.

Azpilicueta förväntar sig förändring

Chelseas ytterback säger att ingen kan vara säker på en startplats efter det håglösa uppträdandet laget visade upp i veckans Champions Leaguematch mot Basel.

Chelsea förlorade mot Basel för andra gången i denna upplaga av Champions Leaguei tisdags. Även om resultatet mirakulöst räckte för att säkra avancemang från gruppen lämnade framträdandet en bitter eftersmak och gav en hygglig kontrast till förra helgens 3-0-vinst mot West Ham,

Mourinho gjorde bara en ändring i startelvan i nämnda matcher men nu lär det bli andra bananer när Southampton med luft under vingarna väntar på söndag.

På fråga om man som spelare bör ta illa upp om man blir petad inför det mötet, svarar Cesar Azpilicueta till Evening Standard: "Nej, det är managerns beslut.

Ibland gör han förändringar, ibland större, ibland mindre. Det beror på vad han har sett och hur vi har presterat. Han är managern och han försöker att göra det bästa möjliga för vårt lag."

"Vi vill inte ha dessa rubbningar i våra framträdanden för det är viktigt att vi spelar bra varje dag."

I matchen mot Basel misslyckades man med att få iväg ett enda skott på mål och på frågan om vad som gick så fel säger spanjoren: "Anledningen till att vi inte vunnit många troféer (förra året) och för att vi förlorat många matcher denna säsong är för att vi har problem att hålla en jämn nivå för att vinna varje match."

"För Chelseas del så får inte detta hända. Ibland kan man förlora, så klart, men vi kan spela bättre och göra bättre matcher."

"Rent offensivt så hade vi inte en av våra bästa matcher för vi skapade knappt några chanser. Basel spelade väldigt bra och tryckte på men för ett lag som Chelsea så måste vi skapa chanser för att göra mål. Om man vill vinna måste man skjuta."


Chelsea möter Southampton hemma på söndag kl 17.10 och matchen sänds på Viasat Fotboll.

Daniel Joannou2013-11-29 13:36:00
Author

Fler artiklar om Chelsea