Azpilicueta hyllar Kepa efter avancemanget
Alonso och Azpilicueta målade varsin gång, när Chelsea fick kämpa ordentligt för att gå vidare mot Plymouth

Azpilicueta hyllar Kepa efter avancemanget

Cesar Azpilicueta pratade med media efter FA-cup-matchen mot Plymouth, då lyfte spanjoren sin landsman mellan stolparna, och menade att Kepa är en förebild för övriga spelare

Chelsea hade fått kämpa ordentligt mot ett hårt krigande Plymouth, men hemmalaget lyckades ta en 2-1-ledning under förlängningen. Med bara ett par minuter kvar av matchen såg det ut som att Tuchels mannar till slut kunde få andas ut, när Sarr lite klumpigt gav bort en straff till gästande Plymouth. Inhoppande Ryan Hardie klev fram för Pilgrims men Kepa Arrizabalaga visade återigen klass när det kommer till straffsparkar.

Efter att ha haft en avgörande roll i tre straffavgöranden denna säsong redan, var det så dags för Kepa att visa vad han kunde även under matchtid. Straffen räddades, och Chelsea kunde till slut skrivas vidare till nästa omgång av FA-cupen. Azpilicueta snålade inte med berömet, efteråt:

”Kepa är fantastisk. Han är en föredöme för alla. Han har gått igenom en hel del svårigheter i den här klubben, men han har alltid haft en positiv attityd.”

”Han ser till vad han själv kan göra, förbättrar sig för laget, och det trots att det inte är särskilt lätt att vara andramålvakt. Han stöttar alltid Edou. Vi har en otrolig grupp av målvakter; Edou, Kepa, Marcus, med Hilaro som målvaktstränare. Vem som än spelar är redo, och det såg vi återigen idag.”

Azpilicueta, som styrkte att han lämnade planen på grund av trötthet snarare än något annat under förlängningen, hade själv kvitterat strax före halvtid med en superbt utförd klackspark.

”Jag är inte alltför van att befinna mig i det området, men det var en fin pass av Mason, snabbt inlägg. Det fanns inte så många alternativ, så jag gjorde mitt bästa. Vi försökte överbelasta kanterna’, tillade Azpilicueta om taktiken som innebar att han och Alonso stormade framåt. ’Under andra halvlek pressade de oss lite mer och vi kunde inte ta oss in i boxen lika mycket som i första halvlek. Tidigare kunde vi hitta Hakim, Mason som löpte loss, och vi försökte skapa yta för varandra.”

”När man har bollen i planens sista tredjedel, måste man skapa rörelse. Ibland behöver anfallarna support, såsom osjälviska löpningar för att skapa yta för lagkamraterna, men överlag behöver vi bli mer aggressiva och ockupera målområdet bättre.”

”Vi är glada över avancemanget, men vi är medvetna om att det finns saker att förbättra. Vi ska jobba på det omedelbart.”

Källa: chelseafc.com

Emanuel Ålund 2022-02-06 10:18:00
Author

Fler artiklar om Chelsea