2024-10-19 16:00

Blackpool - Barnsley
1 - 2

Barnsley avgjorde på övertid
Det var stort firande på Barnsleys läktarsektion, efter att Keillor-Dunn skjutit in 1-0 till Barnsley. Foto: Alan Smith

Det såg länge ut att sluta oavgjort på Bloomfield Road, men Roberts lyckades få skallen på en hörna i minut 92, och nickade därmed alla poängen till The Tykes.

Jag var på resande fot igår, och hade därför endast möjlighet att se den andra halvleken i mobilen. Därför så blir det ett lite kortare referat än vanligt.

Min gode vän, Alan Smith, fanns dock på plats på Bloomfield Road igår, och han höll mig underrättad över händelserna även från den första halvleken, med både bilder och kommentarer.
Hjälpen som jag får från honom, och från flera andra boende i Barnsley, den är verkligen ovärderlig. Så tusen tack.

Alan Smith firade gårdagens seger med en välförtjänt öl.

Den första halvleken var spelmässigt ganska jämn och chansfattig. De bägge lagen lyckades dock att vaska fram varsin jättechans.
Jon Russell har verkligen suttit i frysboxen sedan Darrell Clarke tog över rodret, några kortare inhopp är det enda som han har fått i ligaspelet.
Men igår så fick han chansen från start, och stod för en riktigt fin insats, och förutom det, så också en målgivande passning.
För i den 27:e minuten så var det han som slog den svepande passningen ut till Keillor-Dunn, ute på vänsterkanten.
Keillor-Dunn tackade för passningen genom att utmana sin försvarare, bryta in i planen, och sedan läckert placera in 1-0 till Barnsley vid den bortre stolpen.

Blackpool hade också de en riktigt vass chans i den första halvleken, och den kom på en intränad hörnvariant.
När Barnsley spelarna blev alldeles för bolltittande, så kunde Morgan smyga upp helt omarkerad. Hörnan var perfekt slagen, och hade bara Morgan fått lite mer kropp över bollen, då hade hans volleyavslut varit helt otagbar för Slonina. Men så blev dock inte fallet, utan bollen gick istället precis över Sloninas vänstra kryss.

Halvtid 0-1

Den andra halvleken var ganska svängig, men det var Barnsley som inledde den klart piggast. Keillor-Dunn hade ett jätteläge att utöka Barnsleys ledning, men hans lobb från ett fritt läge, den ville inte leta sig innanför målramen.

Efter den inledande kvarten så tog Blackpool över taktpinnen, i sin jakt på kvittering.
Laget skapade ett koppel av chanser, men som antingen räddades av en storspelande Slonina, eller gick utanför målramen.

Men kvitteringen skulle till slut komma, och det efter att Blackpool fått en frispark på högerkanten, nära mittplan.
Bollen lyftes in i Barnsleys straffområde, och framför mål så kunde Casey stöta in 1-1 målet.

De avslutande tjugo minuterna var sedan underhållande, då bägge lagen ville plocka alla tre poängen.
Blackpool var för det mesta spelförande, och flyttade fram mycket folk. Det gav Barnsley flertalet omställningslägen, men där den avgörande passningen uteslutande slogs till fel adress.

Matchen såg därför ut att sluta oavgjort, fram tills Jalo lyckades att trolla fram en hörna i den 92:a minuten.
Barnsley gjorde i samband med det också ett dubbelbyte, ett av dem innebar att den nickstarka försvararen, Donovan Pines, fick äntra planen.
Med andra ord så var det upplagt för ett inhopp med sagoslut. Riktigt så blev det dock inte, men att Pines tilldrog sig hård bevakning, och uppmärksamhet, det bidrog säkert till att Roberts fick fritt spelrum till att nicka in segermålet på.

Blackpool hade sedan ett par bra lägen till att åter kvittera, bland annat en frispark precis utanför Barnsleys straffområde, men det ville sig inte för de orangeklädda denna eftermiddagen.
Barnsley gick segrande ur striden, och en pressad Darrell Clarke kunde pusta ut. Segern gör att han sitter säkrare på sin post, i alla fall för tillfället.
För det är tätt matchande nu, redan på tisdag så gästar Charlton Oakwell, och då krävs det Clarkes mannar står för en bra spelinsats, för att kritiken som kommit från delar av supporterkretsarna ska tystna.

Blackpool-Barnsley 1-2

0-1 Keillor-Dunn 27