Barnsley och Stockport spelade 1-1
Phillips gör 1-0 på straff Foto: Barnsley FC

Barnsley såg länge ut att kunna plocka alla tre poängen, men Barry ville annorlunda, och tryckte in kvitteringen för Stockport i den 92:a minuten.

Startelvan såg ut precis som jag gissade i inför artikeln, dessutom så blev jag väldigt glad när jag såg bänken, för där återfanns två av det tre spelarna som var tveksamma till denna matchen.
Viktigt att se att Donovan Pines har återhämtat sig så väl efter sin hjärnskakning att han kunde vara med i matchtruppen igen, dessutom så fanns också Fabio Jalo med, hans skada verkar därmed inte ha varit så allvarlig.
Dock så saknades Max Watters, antingen så är han fortfarande skadad, eller så ville bara Clarke bara var lite extra försiktig med honom, och vi hade ju trots Watters avsaknad redan 3 anfallare på bänken(Cosgrove, Jalo och Marsh).

Starttiden 20:45 är väl egentligen inget som supportrarna hade önskat på en lördag, men klubben gjorde vad de kunde för att det skulle bli en stämningsfull kväll ”under the lights”. Alla supportrar som åkte till Old Trafford, och fick se oss förlora mot Manchester United med 0-7 i förra veckan, de fick alla en biljett på köpet när de köpte en biljett till denna matchen. Det bidrog säkert till att läktarna var relativt välfyllda.

Barnsley skulle få en drömstart denna kvällen, redan efter 3 minuter så lyckades Keillor-Dunn bryta in i Stockports straffområde ifrån vänsterkanten, vid straffpunkten blev han sedan nergjord av Stockportförsvarare. Domaren behövde inte mycket betänketid innan han satte pipan till munnen, och pekade på straffpunkten.
Adam Phillips fick åter förtroendet när det kommer till sparkar ifrån elva meter, och återigen så placerade han säkert bollen i mål. Målvakten dök åt vänster, och Phillips avslut borrade in sig lågt till höger, och 1-0 till Barnsley.

Den första halvleken var annars chansfattig, men där Stockport var det något bättre laget. Barnsley försökte ofta tidigt att slå den avgörande bollen, lite för ofta enligt mig.
Det gjorde att Stockport ofta kunde vinna tillbaka bollen omgående, och blev därför det spelförande laget. Men trots det så skapade inte heller Stockport särskilt många chanser, även om det fanns embryon till det, men där ofta någon Barnsleyfot lyckades att komma emellan, och förhindra i sista stund.
Men på övertid så skulle de båda lagen i alla fall skapa varsin jättechans.
Stockport var först ut, Josh Earl försökte sig på ett alldeles för tekniskt nummer för sina kvaliteter på offensiv planhalva, Stockport vann boll, och gav sig iväg på en snabb omställning.
Bollen hamnade hos en helt ren Barry, Slonina kom dock ut och lyckades parera Barrys avslut.
Bollen gick istället ut till Wouton, men inte heller han lyckades att passera Slonina med sitt avslut, som stod för en riktigt viktig dubbelräddning.
Men även Barnsley skulle få en bra chans på övertid, Stockports målvakt Addai boxade bort ett inlägg ifrån vänster, dock inte bättre än att Connell kunde fånga upp bollen vid straffområdeslinjen, och knäppa iväg ett volleyskott.
Addai tog dock revansch på sig själv, och stod för en fin fotparad.

7-7 i avslut, och Stockport dominerade bollinnehavet med 55-45%, men det var Barnsley som kunde gå in till halvtidsvilan i ledning.

Halvtid 1-0

Det var Stockport som skapade den andra halvlekens första målchans i den 51:a minuten, men den tillkom efter(en enligt mig), solklar knuff i ryggen på Craig.
Bollen hamnade slutligen hos Bates vid straffområdeslinjen, men hans avslut skruvade sig metern utanför Sloninas vänstra kryss.

Hunphrys hade sedan ett tungt distansskott på mål för Barnsley, men Addai kunde ganska lätt avstyra.
Det blev bland det sista vi fick se ifrån Humphrys denna kvällen, han var en av spelarna som Clarke valde att byta ut i samband med ett trippelbyte efter 57 minuter. Övriga spelare som också spelat färdigt för kvällen var Keillor-Dunn och Craig, in istället med Benson, Marsh och Cosgrove.

Direkt efter bytet så tycker jag att Barnsleys spel blev något bättre, mycket tack vare Josh Benson som vågade hålla i bollen, och lugna ner spelet.

I den 70:e minuten så bjöds Barry Cotter på ett friläge i dålig vinkel, detta efter att Addai tvekat i sin utrusning. Det var dock ingen skada skedd, för Cotters avslut var det av sämre slaget, och var inte ens nära att leta sig in innanför målramen.

Med kvarten kvar så ville Clarke säkra upp ledningen, han bytte ut Cotter och satte in mittbacken Pines, och gick därmed ner på en fyrbackslinje.

Stockport tryckte på bra under de avslutande 10 minuterna, dock så tvingades de ofta ta avsluten från distans, detta på grund av ett uppoffrande försvarsspel av Barnsley i den egna boxen.
Men detta gällde bara fram till den 92:a minuten, för då hittade Stockport in med ett inspel från höger, till målkungen Barry.
Barrys första avslut täcktes bort, men på det andra försöket så lyckades Barry, via O`Keeffe, att leta in bollen i nät.
Matchen slutar 1-1, efter att Barnsley haft en straffsituation under de avslutande sekunderna, men där domaren valde att fria.
Rätt eller fel?
Som röd tycker jag nog att det borde ha varit straff, men jag är långt ifrån säker på att Joel Goldman på Stockport redaktionen håller med.
Oavsett så tycker jag att 1-1 var ett rättvist slutresultat, vi förtjänade inte mer än en poäng efter denna insatsen.
Det var alldeles för mycket felpass och oordnat spel, jag har högre förväntningar på detta laget än så här.
Men ett par spelare förtjänar i alla fall lite extra beröm, jag tycker att Slonina var bra i målet, men matchens gigant var ändå Marc Roberts i mittförsvaret. Hans klart bästa insats för oss under denna sejuren.

Barnsley-Stockport 1-1

1-0 Phillips straff 4