Lagbanner
Oakwell, 2024-10-22 20:45

Barnsley - Charlton

Inför Barnsley-Charlton

Inför Barnsley-Charlton

På bortaplan så plockar vi ändå poäng men hemma har det gått betydligt tyngre. Endast en seger på fem försök i säsongsinledningen. Kan vändningen komma redan på tisdag? Då Barnsley tar emot Charlton.

Matcherna duggar tätt just nu, och efter helgens lite överraskande seger mot Blackpool, så tar Barnsley på tisdagskvällen emot Charlton, hemma på Oakwell.
Charlton som för tillfället ligger på tolfte plats, fyra placeringar bakom oss i tabellen, men det är riktigt tätt, för när det kommer till poäng så skiljer det endast en.

Jag kommer inte att lägga så mycket tid på våra motståndare, utan hänvisar istället till Charltons sida här på Svenska Fans, där Oliver Fredriksson ger er det senaste.

Charlton är ett lag som vi har haft lite besvärligt emot under de senaste säsongerna. Hemmamötet under den förra säsongen slutade 1-1, sedan Adam Phillips nätat för Barnsley.
Phillips gjorde också mål när vi möttes på The Valley, men det hjälpte föga, då Alfie May nätade två gånger för Charlton, och gav hemmalaget segern med 2-1.
Alfie May slipper i alla fall våra försvarare att stångas med imorgon, då han valde att flytta till Birmingham under sommaren.

Matchen mot Blackpool var ändå spelmässigt ett litet steg i rätt riktning för Barnsley. Det har ärligt talat sett rätt bedrövligt ut i flera av matcherna under säsongsinledningen.
Jag gnällde lite på Charlton skribenten, Oliver Fredriksson, när han i sitt tips inför säsongen placerade oss först på sjunde plats, alltså utanför playoff.
Men hitintills så får jag ge honom rätt, vi har absolut inte sett ut som någon playoff kandidat rent spelmässigt.
Trots det så har vi ändå häng på topplaceringarna, men det beror enbart på starkt bortaspel.
Ska vi kunna vara med där uppe, även när det börjar att dra ihop sig till våren, då krävs det att vi börjar prestera också på hemmaplan.
För på de inledande fem matcherna så har vi endast lyckats att vinna en, och då har ändå motståndet sett rätt beskedligt ut.
Det gäller också att våra anfallare börjar leverera lite mer regelbundet. Den interna skytteligan toppas för tillfället av mittfältaren Adam Phillips, med fem mål, och på andra plats ligger mittbacken Marc Roberts, med tre fullträffar.
Först på delad tredje, så återfinns anfallarna Keillor-Dunn, och Humphrys, med två mål vardera.
Just dessa herrarna fick förtroendet att starta mot Blackpool, men i och med att vi spelar tre matcher på en vecka, så är det inte omöjligt att Clarke väljer att rotera lite, och att någon av ungdomarna, Fabio Jalo, eller Vimal Yoganathan, får chansen från start imorgon.

Även på mittfältet så kan det bli en del förändringar, Jon Russell fick starta för första gången denna säsongen, senast mot Blackpool.
Russell stod för en bra insats som balansspelare på det centrala mittfältet. Men konkurrensen hårdnar på den positionen, för förutom Craig, så verkar nyförvärvet Kelechi Nwakali äntligen också ha kommit i matchform.
Senast så satt han på bänken hela matchen, men kanske så får hemmapubliken se nigerianen för första gången imorgon, även om det troligen inte blir från start.

När det kommer till skador så saknades Sam Cosgrove senast, jag har dock inte hört av vilken anledning, så det är högst osäkert om han finns med imorgon.
Det samma gäller Josh Benson, han saknades också senast, men förväntas att vara tillgänglig igen under veckan, dock osäkert om det blir redan till denna matchen, mer troligt är lördagens möte mot Shrewsbury.

Mitt tips: Som sagt, vi har haft det lite knepigt mot Charlton, och vår hemmaform är långt ifrån tillfredsställande. Jag tror på en jämn tillställning och tippar att den slutar 1-1.

Barnsley-Charlton

Matchstart: Tisdag kl 20:45

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Slonina
de Gevigney, Roberts, Earl
Cotter, Phillips, Russell, Connell, Gent
Keillor-Dunn, Jalo

You Reds!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-10-21 19:16:11
Author

Fler artiklar om Barnsley