Lagbanner
Oakwell, 2024-09-28 20:45

Barnsley - Stockport

Inför Barnsley-Stockport

Inför Barnsley-Stockport

I helgen så väntar det ett Svenska Fans möte. Barnsley tar emot Stockport på den lite ovanliga matchstartstiden 20:45 på lördag. Matchen sänds dessutom på Viaplay.

På lördag så väntar det hemmamatch mot nykomlingen Stockport, ett lag som det var ett tag sedan som vi sist stötte på i seriesammanhang.
Man får går tillbaka ända till säsongen 04/05, och det var då jämna och målglada möten lagen emellan. 3-3 hemma på Oakwell följdes upp med ett 2-2 resultat på bortaplan.

Dessa bägge matcherna spelades tyvärr före Ifollows tid, så jag hade inte möjlighet att se Stockport då.
Det hade jag däremot för ca 1,5 år sedan, då fick jag nöjet att se dem live, och dessutom som ”Stockport supporter”.
Nu var ju inte playoff-finalen mellan Stockport och Carlisle huvudsyftet med min Englandsresa, utan kvalmatchen mot The Championship som spelades dagen efter, den mellan Barnsley-Sheffield Wednesday. Men när tillfället ändå fanns, då passade vi även på att se kvalmatchen mot League One.
Att vi sedan hamnade på Stockports kortsida, det berodde enbart på att deras biljettsystem verkade enklare än Carlisles.
Carlisle vann tyvärr matchen efter straffar, men trots det tråkiga resultatet för Stockports anhängare så har jag endast gott att säga om dem, det var en trevlig eftermiddag i solgasset på Wembleys kortsida.
Nu blev det ju ändå så att Stockport tog sig upp till League One säsongen efter, och då gjorde man det dessutom utan att behöva kvala.
Hur många spelare som finns kvar i truppen än idag, från då jag såg dem för 1,5 år sedan?.
Det har jag faktiskt ingen aning om.
Men en som säkert vet det, och mycket annat matnyttigt om våra gäster på lördag, det är Joel Goldman på Stockport redaktionen, så vill man veta mer om Stockport så kan jag varmt rekommendera ett besök på deras sida här på Svenska Fans.

Det var absolut inte vackert förra helgen, men vi lyckades ändå till slut att besegra Burton med 2-1, även om det satt riktigt hårt inne.
Vi tog ledningen i den första halvleken efter att Luca Connell bombat in en frispark. Trots att Burton hade mycket boll så var ändå känslan att vi hade rätt bra koll på läget, fram till den 88:e minuten.
Då blev vi alldeles för passiva i försvarsspelet, Kalinauskas fick alldeles för mycket tid på sig att måtta in ett inlägg från vänsterkanten, och i mitten så fick Cooper gå upp relativt ostört och knoppa in kvitteringen.
Men att vi ändå lyckades att resa oss, och trycka in ett segermål efter den sena kvitteringen, det tyder ändå på god moral.
Speciellt efter en riktig skitvecka, med 0-3 mot Stevenage helgen före, och 0-7 mot Manchester United mitt i veckan.
Segerskytt blev nyförvärvet Humphrys, det var dessutom hans första mål i Barnsleys tröja. Jag blir inte förvånad om han tack vare det, dessutom får göra sin första match från start för oss nu på lördag.
Det skulle möjligtvis också kunna bli en debutant i matchtruppen, Nigerianen Kelechi Nwakali skrev på för oss sent, bristen på försäsongsträning har därför gjort att debuten har dröjt.
Men kanske kan det nu vara dags för en plats på bänken, och ett inhopp för den defensiva mittfältaren. Vi får se när matchtruppen presenteras för allmänheten, kl 19:45 på lördag.
Då får vi även se om Donovan Pines har återhämtat sig så pass mycket efter sin hjärnskakning att han är redo för spel igen.
Till skillnad mot vår förra manager Niell Collins, så delar Darrell Clarke nästan inte med sig av någon information när det kommer till skador i truppen. Sannolikt för att inte bjuda på något till våra kommande motståndare, men samtidigt så gör det mitt jobb, att förmedla nyheter till er betydligt svårare. Speciellt till en match som denna, när Pines, Jalo och Watters deltagande är ett stort frågetecken.
Tyvärr så tvingas jag svara precis som Clarke gjorde på dagens presskonferens.
- ”Vi får se på lördag”.
I övrigt så bjöds det inte på något särskilt intressant, Clarke berättade att han inte blir förvånad över något resultat i en så jämn liga som League One, så inte heller över Leyton Orients 4-1 vinst förra helgen över Stockport.
Han hade också, precis som de flesta supportrarna också vill, helst spelat kl 16:00 på lördag, men samtidigt så hade han förståelse, det nya TV-avtalet drar in mycket pengar, så vi får lov att vara flexibla.
Mer spännande än så var inte presskonferensen inför Stockport matchen.

Mitt tips: Stockport flög ur startgropen i inledningen av säsongen, men kan det vara så att den värsta adrenalinexplosionen som nykomling har lagt sig?
Jag tror och hoppas det, mitt tips blir därför 3-1 till Barnsley.

Barnsley-Stockport

Matchstart: Lördag kl 20:45

Visas på: Viaplay och Ifollow Barnsley

Trolig startelva (3-5-1-1)

Slonina
de Gevigney, Roberts, Earl
Cotter, Phillips, Craig, Connell, O`Keeffe
Keillor-Dunn
Hunphrys

You Reds!

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-09-26 17:31:13
Author

Fler artiklar om Barnsley