Lagbanner
Oakwell, 2024-10-01 20:45

Barnsley - Wycombe

Inför Barnsley-Wycombe

Inför Barnsley-Wycombe

Det är tätt mellan matcherna nu, och redan på tisdag så väntar det en ny hemmamatch för Barnsley, då mot ett formstarkt Wycombe.

Det duggar tätt med matcher just nu, efter lördagens 1-1 match mot Stockport så väntar redan nu på tisdag en ny hemmamatch för Barnsley. För motståndet då står ett formstarkt Wycombe, som kommer ifrån tre raka 2-1 segrar i League One.

Wycombe roterar mycket i sitt lag, och är inte beroende av någon enskild spelare när det kommer till att göra målen, hela fem spelare toppar för närvarande den interna skytteligan, med två mål vardera.
Annars spelar Wycombe ett ganska rakt anfallsspel, de tar gärna den kortaste vägen mot motståndarnas mål.
När det kommer till försvarsspelet så vill de ligga på rätt sida, vi kommer med andra ord inte att möta något högt pressande lag på tisdag.

Förra säsongen så kammade vi hem alla poängen i matcherna mot Wycombe, även om det var väldigt jämna matcher.
Hemma på Oakwell så lyckades vi till slut att vinna med 1-0, efter att Sam Cosgrove gjort matchens enda mål i den 91:a minuten, ett väldigt märkligt mål dessutom.
På bortaplan så lyckades vi att komma tillbaka ifrån underläge vid två tillfällen, och till slut vinna matchen med 4-2.

Jag ska ärligt säga att spelet har hackat betänkligt på senare tid för Barnsley, och där är vi flesta supportrar överens.
Vi har i och för sig lyckats att få med oss fyra poäng från våra två senaste matcher, men det har inte sett bra ut på planen.
Mot Burton så finns det i och för sig en del positiva saker att ta med, vi lyckades att ta oss samman och vinna, detta trots att Burton kvitterade i den 88:e minuten.
Det tyder ändå på att det är bra moral i laget.
Inte heller i gårdagens match mot Stockport så spelade vi bra. Det var alldeles för mycket felpassningar och långa bollar ifrån backlinjen. Humphrys hade en väldigt otacksam uppgift under den första halvleken, när han mot två motståndare skulle försöka suga in missriktade bollar, för att vi sen skulle försöka etablera spel på offensiv planhalva.
Jag vill absolut inte gå tillbaka till allt sidledspassandet som vi hade under förra säsongen, men vi måste ändå hitta en balans, ibland måste man stampa på bollen och lugna ner spelet.
Just det tycker jag att inhopparen Josh Benson bidrog med igår kväll, tänker Clarke som jag så kommer han att få starta på mittfältet på tisdag, med Phillips bredvid, och Connell i den lite mer tillbakadragna positionen på det centrala mittfältet.

Hur Clarke väljer att formera försvaret?, det är jag med lite osäker på. Nu är Pines tillbaka efter sin hjärnskakning, och Pines är enligt mig vår absolut mest kompletta försvarsspelare.
Samtidigt så har Roberts gjort det riktigt bra på den centrala positionen i trebackslinjen, men om Pines ska spela så får han antagligen flytta ut till vänster.
Det passar inte Roberts alls lika bra, han har med åren tappat i speed, och det blir betydligt fler löpdueller när man spelar på någon av ytterpositionerna.
Alternativet är ju om Clarke istället väljer att spela med en fyrbackslinje, det skulle passa bägge spelarna mycket bättre, men också medföra att någon offensivare spelare istället blir bänkad.
Jag är osäker om det är rätt väg att gå i just matchen mot Wycombe.
Jag tror att det är vi som kommer att vara det spelförande laget i denna matchen, och mot ett kompakt Wycombe så kommer vi troligen att få förlita oss en hel del på inläggsspel, och då krävs det att vi har folk i boxen.
Därför så tror jag att Sam Cosgrove kommer att få starta i anfallet, och i och med att vi spelade sent igår kväll, så är det inte omöjligt att Clarke roterar en del.
Fabio Jalo satt på bänken under hela matchen, och borde därför att kunna bjuda på pigga ben i sitt djupledslöpande på tisdag.

Mitt tips: Som sagt, vårt spel har inte sett bra ut nu på slutet, och vi möter som sagt ett formstarkt Wycombe. Jag skulle tro att det kommer bli en jämn och ganska chansfattig match, och tippar därför att den slutar 1-1.

Barnsley-Wycombe

Matchstart: Tisdag kl 20:45

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-1-1

Slonina
de Gevigney, Pines, Roberts
Cotter, Phillips, Connell, Benson, Earl
Jalo
Cosgrove

You Reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-09-29 11:05:00
Author

Fler artiklar om Barnsley