Lagbanner
2024-09-21 16:00

Burton Albion - Barnsley

Inför Burton-Barnsley

Inför Burton-Barnsley

Efter två raka förluster så hoppas Barnsley kunna bryta trenden i bortamatchen mot Burton.

Barnsley har haft en otroligt jobbig vecka, 0-3 mot Stevenage i lördags följdes upp med 0-7 mot Manshester United i Ligacupen på tisdagskvällen.
Vi har alltså 0-10 på de två senaste matcherna, när vi på lördag styr spelarbussen mot Burton, och ett lag som endast har förlorat en match i ligan denna säsongen.

Fullt så illa är inte utgångsläget som det kanske lät, Burton har visserligen endast förlorat en match, men de har samtidigt inte lyckats att vinna någon, istället så har de radat upp fyra raka kryss.

Senast så spelade 2-2 borta mot det det förväntade topplaget Rotherham, så det finns både kvalitet och mål hos våra kommande motståndare.
Den som har gjort flest hitintills är Walesaren Billy Bodin, med tre fullträffar.

Burton anfaller gärna via kanterna, finns ytorna så gör de det också gärna snabbt, annars så har de inga problem med att tålmodigt bygga upp sitt spel bakifrån.

Förra säsongen så vann vi bägge mötena mot Burton, för nästan exakt ett år sedan så slutade det 2-0 hemma på Oakwell, efter att Devante Cole gjort bägge våra mål.
På bortaplan så hade vi det jobbigare, men en stark andra halvlek där vi vände 1-0 till 1-3 gav oss slutligen segern. Målskyttarna för oss då hette då McAtee, som gjorde två, samt Connell.

Clarke hade lite taggarna utåt på torsdagens presskonferens, det märktes tydligt att han inte var nöjd med våra två senaste prestationer, han kallade till och med Stevenagematchen som den värsta i sin managerkarriär.
Inte heller United matchen tyckte han var bra, utan att ge sig in på detaljer, men 0-7 talar ju sitt tydliga språk.
Jag kan tycka att vi gav United alldeles för mycket ytor, speciellt under den andra halvleken när vårt lag blev väldigt långt.
Vi gick fram med väldigt mycket folk de gångerna som vi väl hade bollen, vilket gav United enorma ytor att ställa om på. Att matchen ”bara” slutade 0-7, det berodde mer på brister i Uniteds skärpa i avsluten, samt tur, det borde ha varit tvåsiffrigt.

Clarke ville hellre, av förklarliga skäl, blicka framåt mot lördag och Burton, dit han vill ta spelarna med en positiv känsla i kroppen.
Clarke lämnar inga nyheter om läget i truppen när det kommer till skador, men det är nog ingen vild gissning att Pines saknas även på lördag, det efter att ha åkt på en hjärnskakning förra helgen.
Om jag ska försöka tyda Clarke så är inte heller Nkwali aktuell, han behöver fortfarande mer försäsongsträning och vi får därför vänta ytterligare på mittfältarens debut.

Mitt tips: Egentligen så tycker jag att detta är en match som vi bör vinna, men 0-10 måste ju påverka spelarna även om Clarke säger att laget ska ha en positiv inställning på lördag. Med tanke på hur kryss glada Burton är så blir mitt tips därför 1-1 inför helgens drabbning.

Burton-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Slonina
de Gevigney, Roberts, Earl
Cotter, Phillips, Craig, Connell, O`Keeffe
Cosgrove, Keillor-Dunn

You Reds!!

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-09-20 07:49:12
Author

Fler artiklar om Barnsley