Lagbanner
University of Bolton Stadium, 2024-05-07 20:00

Bolton - Barnsley

Inför playoff-semifinal 2

Inför playoff-semifinal 2

Bolton fick med sig en 3-1 seger från Oakwell i fredags, och allt talar nu för att det blir de som får åka till Wembley och finalen.

Jag måste erkänna, chansen att Barnsley ska ta sig till Wembley detta året är försvinnande liten. Bolton vann fullt rättvist på Oakwell i fredags, även om det var synd att vi skulle släppa in 3-1 målet direkt på hörna i den 94:e minuten. Inte för att jag såg några tendenser till det i fredagens match, men en seger med ett mål hade ändå varit möjlig på tisdag med lite tur, men att vinna med två för att ens få till en förlängning, det blir nog för svårt?
Även om det enligt mig finns tillräckligt med kvalitet i laget, så talar verkligen ingenting för det med tanke på form och spelet sett ut nu på slutet.

Jag tycker faktiskt inte ens att Bolton behövde spela på topp för att ta den 3-1 segern, de har en växel till.
Ifall vi ens ska ge oss själva chansen så krävs det att vi spelar på något annat sätt, vi kan inte passa ihjäl Bolton.
För vi dominerade bollinnehavet i den första matchen med 60-40%, men det leder ingenstans. Två skott på mål var vad vi fick iväg på 96 minuter, Cosgroves mål och Adam Phillips nick på hörna, i övrigt så skapade vi i stort sett ingenting.
Vi slog en del inlägg men McAtee och Cole hade inte mycket att sätta emot i luften mot Boltons resliga försvarare.
Jag hoppas att Devaney också såg det och väljer att starta med Sam Cosgrove i anfallet, en kille som kan matcha i luftspelet och dessutom gjorde ett riktigt bra inhopp i fredags.

Jag hoppas också att Barry Cotter får starta istället för Corey O`Keeffe som högerytter, dels så tycker jag att Corey var rent ut sagt dålig senast, men framförallt på grund av Cotters långa inkast som alltid är ett vapen. Och för oss som jagar mål så behövs alla offensiva kvaliteter i truppen ute på planen till denna matchen.

Bolton överraskade mig senast, och jag har hört att de även förvånade flera av sina egna supportrar. Normalt sett så spelar Bolton en possessionfotboll, och rullar boll nerifrån. Men i fredags så lyfte de nästan alltid långt, sannolikt för att undvika hotet av vårt presspel.
Jag tror att det var ett smart drag, vi har straffat dem ett par gånger tidigare denna säsongen när vi vunnit boll högt och gjort mål efter att de tappat boll i uppspelsfasen. Det var lite så som jag hade hoppats att vi skulle besegra dem i denna semifinal, vinna boll högt och anfalla mot ett oorganiserat försvar. Men nu när vi hela tiden tvingades att anfalla mot ett Bolton i rätt försvarsposition, ja då kom vi ingenstans.
Men kommer verkligen Bolton att spela på samma vis på tisdag, på sin egen hemmaplan?
Högst osäkert, kanske kan vi få något gratisläge efter att ha vunnit bollen högt, och om vi skulle lyckas med att ta ledningen, ja då skulle det i alla fall bli lite nerv i matchen.

I övrigt så har det skvallrats i Barnsley om att vissa spelare ska ha setts ute på Eadens Bar efter förlusten i fredags. Dock så skiljer sig versionerna åt när det kommer till hur många spelare det i så fall ska ha handlat om. Dock så är ett namn återkommande, Herbie Kane.
Bara onda rykten eller ingen rök utan eld? Jag har ingen aning, men skulle det stämma så tror jag inte att Herbie får starta på tisdag.
Dock så skulle kanske Herbie kunna hävda, ja om ryktena är sanna då, att han endast var där för att få lite tips.
Eadens Bar ägs nämligen av Barnsley ikonen Nicky Eaden, som spelade för klubben mellan 92-00, och bland annat var med om att spela upp Barnsley till Premier League 1997.

Det har också framkommit nya uppgifter angående ny tränare och att klubben valde att sparka Niell Collins med en omgång kvar att spela. Klubben har inte kommunicerat någonting men det har den tilltänkta ersättaren Dominik Thalhammer. Papperna ska visst ha varit påskrivna, och Thalhammer skulle ha klivit in direkt. Man kan ju tycka att det är lite klantigt av Barnsleys ledning att de inte kontrollera före om Thalhammer var i sin rätt till arbetstillstånd i England.
Jag säger inte att Niell Collins var den rätta tränaren för oss, men jag tror samtidigt att det varit bättre om han hade fått fortsätta än att vi som nu ,står här utan tränare.
Det har seglat upp en ny favorit hos bettingbolagen till vilken som kommer att ta över, och det är Mike Williamson.
Men han är fullt upptagen av att försöka kvala upp MK Dons till League One, och därför inte till någon nytta för oss här och nu. Däremot så tror jag att det kan bli en bra rekrytering till nästa säsong om affären blir av.

Mitt tips: Nej inte ens jag tror att vi grejar att vända på detta, visst med ett tidigt ledningsmål så kan det kanske bli lite spänning i alla fall, men jag tror Bolton är för starka och vinner med 3-1.

Bolton-Barnsley

Matchstart: Tisdag kl 21:00

Visas på: Viaplay

Trolig laguppställning 3-5-2

Roberts
Williams, de Gevigney, Earl
Cotter, Phillips, Connell, Grant, Cadden
Cosgrove, Cole

You Reds!!
 

Tony Karlsson2024-05-05 16:43:47
Author

Fler artiklar om Barnsley