Basel nästa i Europa League
Får Torres fortsätta jubla i Europa League?

Basel nästa i Europa League

Lottningen av semifinalerna i Europa League ägde rum under fredagen och för Chelseas del föll lotten på Tottenhams banemän, schweiziska Basel.

Strax efter klockan tolv blandades de fyra bollar som representerade de fyra kvarvarande lagen i Europa League. Turkiska Fenerbahce, schweiziska Basel, portugisiska Benfica och Chelsea. Något särskilt drömmotstånd var svårt att hitta, men heller inget riktigt mardrömsmotstånd.
 
Två möjliga motståndare som Chelsea stött på tidigare, båda i Champions League. Fenerbahce 2008 i kvartsfinal där 1-2 vändes hemma till en sammanlagd 3-2 seger. Benfica i kvartsfinal förra säsongen där Kalou ordnade 1-0 borta och Meireles i returen slog spiken i kistan med sitt 2-1 mål som tog Chelsea till semifinal. Det tredje laget, Basel, är en ny bekantskap för Chelsea men de har goda erfarenheter av engelskt motstånd då Manchester United förpassades ur Champions League förra säsongen och Tottenham gavs respass ur Europa League under gårdagskvällen.
 
Först ut var Fenerbahce och då Benfica drogs därnäst stod det klart att Basel väntade Chelsea. Då nästa boll innehöll Basel innebar det att Chelsea inleder borta den 25 april med returmöte på Stamford Bridge en vecka senare, 2 maj.
 
Innan gruppspelet i Europa League kvalade Basel till Champions League, men misslyckades i sista kvalomgången att ta sig förbi CFR Cluj och fick därför nöja sig med Europa League. Efter ett halvknackigt gruppspel har laget presterat bättre och är nu alltså framme i semifinal där Chelsea väntar.
 
Basels väg till semifinalen:
 

Gruppspel  
Sporting 3-0, 0-0
Genk 2-2, 0-0
Videoton 1-0, 1-2
Sextondelsfinal  
Dnipro 2-0, 1-1
Åttondelsfinal  
Zenit 2-0, 0-1
Kvartsfinal  
Tottenham 2-2, 2-2 (4-1 str.)
 
Om Chelsea tar sig förbi Basel väntar final i Amsterdam och de CSS:are som redan gjort resan dit en gång i år får chansen till att faktiskt se en match på Amsterdam ArenA. 

Niklas Isaksson2013-04-12 21:01:23
Author

Fler artiklar om Chelsea