BEKRÄFTAT: Champions League-finalen spelas i Porto
Ska spela final i Portugal.

BEKRÄFTAT: Champions League-finalen spelas i Porto

UEEFA bekräftar genom sina kanaler att finalen i Champions League mellan Manchester City och Chelsea flyttas från Istanbul till Porto.

Efter dagar av spekulationer kom så beskedet om att finalen mellan de båda engelska storlagen den 29:e maj kommer att spelas i Portugal istället för Turkiet.

Som så många gånger förr den senaste tiden var det pandemin som till slut ställde till det då den initiala planeringen om att Ataturk Stadium i Turkiet skulle vara årets värd för den finaste av finaler fick skrotas. 

Turkiet sattes nyligen på Storbritanniens röda lista vilket skulle innebära stora svårigheter kring resandet. Som en följd möttes representanter för Storbritanniens regering, FA och UEFA i måndags för att rita upp en ny planering med Wembley som slutdestination. Även här fanns det dock utmaningar kring karantänregler som skulle påverka framför allt sponsorer, detta enligt uppgifter i England. Och efter att ha vridit och vänt på alternativ bekräftade UEFA idag att man istället valt Portos hemmaarena Estadio do Dragao som värd för evenemanget.

UEFA har bekräftat det hela på sina kanaler och meddelar samtidigt att man kommer kunna välkomna 6000 supportrar från båda klubbarna. 

Daniel Joannou2021-05-13 12:51:00
Author

Fler artiklar om Chelsea