Bekräftat: van Ginkel på väg till Chelsea

Klubbarna är överens, övergången är så gott som klar och det enda som återstår är detaljer och den medicinska undersökningen. Detta meddelade Chelsea idag genom klubbens officiella hemsida.

Det har ryktats ett tag men nu är allt så gott som klart. Chelseas värvning nummer två denna säsong stavas Marco van Ginkel. Holländaren kommer från klubben Vitesse och övergången tros vara värd runt £9 miljoner, enligt bland andra Daily Mail och Guardian.

Chelsea gick ut med följande utlåtande tidigare under dagen:

"Chelsea Football och Vitesse Arnhem har nått en överenskommelse gällande övergången av Marco van Ginkel. Spelaren kommer att ansluta Chelsea efter det att han passerar en medicinsk undersökning, kommer överens om personliga detaljer och avslutar de juridiska handlingarna."

Van Ginkel kom till Vitess redan som sjuåring och har sedan dess klättrat genom klubbens led. Han gjorde sin debut för klubben blott 17 år gammal år 2010.

Han har spelat regelbundet i Hollands ungdomslandslag, både i u19 och u21 och gjorde sin seniordebut i en vänskapsmatch förra året.

Van Ginkel beskrivs som en hårt arbetande central mittfältare, likt Frank Lampard och Michael Ballack. Hans styrkor sades ligga i de defensiva bitarna i spelet men åtta fullträffar förra året talar för att han även är ett vapen framåt. Förra säsongen slutade Vitess fyra i ligan och Van Ginkel blev utnämnd till säsongens unga spelare.

Holländaren blir José Mourinhos andra nyförvärv. Sedan tidigare har Andre Schurrle anslutit klubben i en deal som uppgavs ligga på £18 miljoner. 

Daniel Joannou2013-07-04 12:50:00
Author

Fler artiklar om Chelsea