Benitez lämnar Chelsea
The Interim One lämnar Chelsea.

Benitez lämnar Chelsea

Chelsea bekräftar idag att man ha släppt interimstränaren Rafael Benitez från sitt kontrakt, som är klar att ta över som tränare för Napoli.

Att Rafael Benitez inte skulle få fortsätta som tränare för Chelsea har stått klart länge, men idag så meddelar allstå Chelsea på sin officiella hemsida att Rafael Benitez lämnar klubben för att ta över som tränare för italienska Napoli.

Benitez tog över Chelsea i november efter det att Robbie Di Matteo fått sparken efter förlustmatchen mot Juventus i Champions League. Efter förlorade titlar i form av Klubblags-VM, Ligacupen och FA-Cupen så ledde Benitez Chelsea till en tredjeplats i Premier League och en seger i Europa League tidigare denna månad. Med honom så lämnar även fitnesstränaren Paco Del Miguel och motståndarlagsscouten Xavi Valero klubben tillsammans med Benitez.

Benitez ledde Chelsea i 48 matcher med en segerprocent på 58.33, vilket är aningen sämre än Di Matteo (59.52% på 42 matcher) men bättre än bland annat Villas Boas (47.50% på 40 matcher) och Scolari (55.56% på 36 matcher). Vi tackar Benitez för utfört arbete och önskar honom och hans ledarstab lycka till i framtiden.

Källor: Chelseafc.com & Thechels.co.uk

Simon Thellsson2013-05-28 20:34:00
Author

Fler artiklar om Chelsea