Benitez lugn i jakten på topp fyra
Benitez lugn i jakten på Champions League.

Benitez lugn i jakten på topp fyra

Rafael Benitez är fortsatt lugn över Chelseas jakt på en plats i nästa års upplaga av Champions League inför avslutningen på säsongen.

Efter segern med 2-1 mot Sunderland i söndags så återtog Chelsea tredjeplatsen i tabellen, på samma poäng som rivalerna Tottenham men med en bättre målskillnad samt en match mindre spelad efter deras kryss mot Everton. Benitez sa då att det var en match som man visste om att man var tvunen att vinna eftersom både Arsenal och Tottenham kommer att fortsätta att vinna sina matcher.

"Det viktigaste är det stora hela, så vi måste hålla oss lugna. Vi har ett bra lag och ifall vi spelar på den nivå vi kan göra så kan vi besegra vilket lag som helst. Man har vissa dåliga och man har vissa bra matcher, men det är likadant för alla. Vi måste fortsätta, vi har en match mindre spelad än Tottenham så förhoppningsvis kan vi fortsätta spela bra, speciellt i matchen mot dem. Det kan bli en riktigt sexpoängsmatch."

Under den senaste veckan så har laguppställningarna förändrats fram och tillbaka och Benitez är beredd att fortsätta med detta i matchen på bortaplan mot Rubin Kazan på Luzhniki Stadium i Europa League, en match som man tar med sig en ledning på 3-1 efter första matchen på Stamford Bridge i kvartsfinalen.

"Vi överväger att byta spelsystem ifall det skulle behövas för att få in fräscha ben på planen och bli starkare. Inte mer defensiva, utan starkare. Det svåra med den här matchen är att alla tror att det är avgjort, det är det inte. Vi kommer att spela på konstgräs och det kommer att vara fem minusgrader ute och om de gör ett mål så kommer vi att vara under press. Det är viktigt att vi gör mål men det allra viktigaste är att ta oss an matchen med rätt inställning."

Källor: Intervju med CTV, SkySports

Simon Thellsson2013-04-09 21:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea