Benitez vill stanna i Premier League
Vill stanna i England.

Benitez vill stanna i Premier League

Chelseas interimtränare hoppas på att få ett nytt erbjudande av en engelsk klubb efter att kontraktet med Chelsea löper ut i sommar.

Benitez tog över rodret för Chelsea i november förra året, som en interimlösning, men han kom in med förhoppningar att imponera på såväl fans som ägare till den grad att han skulle förtjäna en förlängning. Något vidare bländade har dock ingen blivit och Benitez kommer med all sannolikhet att få leta ny klubbadress när kontraktet med Chelsea löper ut i sommar.

Spanjoren är dock sugen på att stanna i Premier League och är öppen för erbjudanden.

"Jag tränar en toppklubb just nu och jag skulle vilja göra det igen nästa säsong. England? Varför inte?" säger Benitez till Sky Sports och fortsätter med att påstå att han tagit klubben framåt under sin tid som tränare:

"Många spelare förbättras hela tiden. Victor Moses, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand och David Luiz, som kritiserades i början, har alla blivit bättre.

Juan Mata gör mål, Oscar växer och även Fernando Torres gjorde bra ifrån sig i början och gjorde mål, fastän målskörden avstannat nu."


"En annan spelare som gör bättre och bättre ifrån sig är Frank (Lampard). Han gjorde många mål i början men han gör även fler mål nu."

Benitez passar även på att ge en känga tillbaka till Ray Wilkins som tidigare i veckan kritiserade honom för att bänka Ashley Cole mot Southampton. Cole är den typen av spelare som man inte borde vila menade Wilkins och det var avbrottet från spel som kan ha orsakat skadan.

"Jag tycker uppriktigt att han måste spela hela tiden, Ashley. Han är en av de 'maskinerna'. Man måste bibehålla honom väl oljad, och då fungerar han. Hade han spelat i lördags, då hade han inte råkat ut för det igår (skadan mot Man United i måndags)."

"Jag är sjukt trött på ordet 'trött' i fotboll. Under påsken brukade vi spelar fredag, lördag och söndag" sa Wilinks då, enligt TalkSport.

Benitez svarade: "Jag trodde det var ett aprilskämt när han sa de sakerna för man kan inte ta de kommentarerna seriöst. Jag har en examen i sportvetenskap från Spanien och jag har pratat med många läkare från olika universitet angående skador. Det är första gången jag någonsin hör någonting liknande. Så, jag repeterar, det måste varit ett aprilskämt."

Daniel Joannou2013-04-04 13:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea