Berghuis lånas ut till Feyenoord
Steven Berghuis lånas ut till Feyenoord den kommande säsongen

Berghuis lånas ut till Feyenoord

Walter Mazzarri måste han några rejäla pjäser på väg in med tanke på vilka spelare som lämnat klubben den senaste tiden. Senast i raden är Steven Berghuis som lånas ut till Feyenoord den kommande säsongen.

Bortser man från Etienne Capoue så har Mazzari släppt iväg fyra av  Watfords, kanske, mest kreativa spelare. Jurado följde med Quique Sanchez Flores till Espanyol. Almen Abdi lämnade för spel med Sheffield Wednesday. Underbarnet Adalberto Penaranda hann inte ens landa i England innan han skeppades vidare till Italienska Udinese.
Nu är det alltså dags för Steven Berghuis som, trots utebliven speltid förra säsongen, imponerat på Hollands förbundskapten Danny Blind och medverkat i landets tre senaste A-kamper. Men det räcker inte för Mazzarri som inte ser 24-åringen som en nyckelspelare i sitt 3-4-1-2 system. Nu slussar man därför iväg Berghuis till Feyenoord där han kommer att spendera den kommande säsongen på lån.


Penaranda slussades vidare till Udinese innan han ens satte foten på engelsk mark
 
Samtidigt nås vi av uppgifter att Watford intensifierat diskussionerna för at försöka värva Lilles mittfältare Sofian Boufal. 22-åringen räknas som en av de främsta offensiva mittfältarna i Europa och hade varit en riktigt toppvärvning då både Arsenal och Chelsea visat intresse för marockanen.
När nu även Berghuis lämnat så återstår det fortfarande, för Mazzarri att släppa tre utländska spelare då enbart 17 är tillåtna. Troligtvis står Juan Carlos Paredes och Essaid Belkalem på tur att lämna klubben men vem som blir den siste att lämna verkar fortfarande oklart. Dessutom kan en ev värvning av Boufal innebär att så många som fyra spelare måste lämna. Allt för att man enbart får anmäla 17 utländska spelare och klubben inte vill ha några ”oregistrerade” spelare på löneslistan i onödan.
 

Martin Klintebergtheswedishhornet@gmail.com@MKlinteberg2016-08-02 16:21:03
Author

Fler artiklar om Watford