Brentford 1 - 1 Colchester

Swedish Branch på plats när Colchester kämpar till sig en poäng borta mot Brentford

Brentford-Colchester
Npower League One
2011.04.22
Griffin Park, London

Colchesters manager John Ward var av förklarliga själ inte speciellt nöjd efter den förra bortamatchen en vecka tidigare då Carlisle körde över The U’s och vann med 4-1. Till Långfredagens match hade Ward gjort hela fem ändringar i startelvan där bland annat Nordirländaren Connor Powell fick göra debut för Colchester sen han kom under januarifönstret från Nordirland.

Lite rolig kuriosa är att för andra matchen i rad så möter Colchester finalisten i Johnstone Paint Trophy eftersom Brentford var Carlisles motståndare i finalen för några veckor sedan (Carlisle vann med 1-0).

Colchester börjar matchen oväntat bra trots det värdelösa bortaspelet The U’s har visat upp under säsongen. Steven Gillespie har första målmöjligheten när han efter fem minuter har ett bra skott som dock styrs undan till en resultatlös hörna. Några minuter senare har David Mooney ett bra skott men på nytt står hemmalaget i vägen och det blir hörna igen.

Colchester tar ledningen efter en kvart då Ian Henderson nickar in en retur från ett heroiskt kämpande försvar. David Mooney tar sig fram på högerkanten innan han bryter in framför mål och från 20 meter avlossar han ett skott som dock räddas av målvakten Simon Moore men returen hamnar hos Ian Henderson som överlistar Moore men på mållinjen står Michael Spillane och får undan bollen men på nästa retur nickar Henderson in 1-0 till Colchester.

Ian Henderson gjorde Colchestes enda mål

Direkt efter målet är Brentford nära att kvittera då men tack vare ett väldigt bra hemjobb av anfallaren David Mooney så blir det inget mål.

Colchesters första halvtimme är mycket bra men sen börjar Brentford att ta över matchen men The U’s går till halvtidsvila med 1-0 främst tack vare två riktigt bra räddningar av Ben Williams i slutet av halvleken då man redan antecknat 1-1 men på något sett fick han dit en näve och styrde undan bollen till hörna.

Brentford är det klart bättre laget i den andra halvleken och man går bara och väntar på en kvittering men Colchesters försvar kämpar på och man håller tätt i en halvtimme men när Brentford får en frispark en meter utanför straffområdet rakt framifrån blir det problem. Det är Kem Izzet som tvingats att riva omkull Sam Wood när Brentford hade ett fint passningsspel vilket ställde Colchester totalt och det blir nästan fritt fram för Wood. Frisparken tar Sam Saunders hand om och en i mitt tycke felplacerad Ben Williams har ingen chans på skottet och det blir 1-1.

Eftersom Brentford var klart bättre än Colchester i den andra halvleken blev ju spelet mest åt målet på andra sidan så från våran position 120 meter längre bort blev det alltså lite svårt att få en uppfattning på vem som gjorde vad.

Colchester hade dock en riktigt bra chans att avgöra matchen på stopptid då Kayode Odejayi nickar bollen precis över på en frispark från John-Joe O’Toole.

Matchen slutar 1-1 och det var ett bra resultat för The U’s men det innebar ju att den sista mikroskåpiska chansen till ett kval är ännu mer mikroskåpisk nu då Colchester är åtta poäng efter med tre matcher kvar och på måndag är det seriesegrarna Brighton som väntar i en TV sänd match.

Tyvärr fick Steven Gillespie avbryta matchen då han gjorde illa armen när han täckte ett skott. Det ryktas om ett armbrott. Mer kommer

Brentford-Colchester 1-1
0-1Ian Henderson (15), 1-1 Sam Saunders (74)

Publik: 4.480