Lagbanner
Alan Judge lämnar Brentford.
Alan Judge lämnar Brentford.

Alan Judge lämnar Brentford.

På måndagen blev det klart att Alan Judge byter från Brentford till Championship-konkurrenten Ipswich Town.

Det var sommaren 2014 som Judge kom till Brentford från Blackburn Rovers. Judge var i flera säsonger en av Brentfords mest framträdande offensiva spelare. I synnerhet minns man hans fina spel under säsongerna 2014-15 och 2015-16.  Säsongen 2015-16 svarade Judge  för 16 mål och 14 assists i The Championship. Då tog han också en plats på mittfältet i det irländska landslaget och såg ut att vara given i truppen till EM-slutspelet  i Frankrike. Säsongen slutade dock i moll då Judge blev offer för en vårdslös tackling som resulterade i ett allvarligt benbrott. Ironiskt nog hände denna olycka i en bortamatch mot Ipswich. Efter benbrottet missade Judge hela säsongen 2016-17 och kom tillbaka på planen först under våren 2018. Under årets säsong har Judge deltagit i de flesta matcher och svarat för ett mål i såväl The Championship som i ligacupen. Han har dock oftast kommit in som avbytare och vid ganska få tillfällen ingått i startuppställningen. Ännu har Judge inte lyckats fullt med att komma tillbaka till den form han visade innan benbrottet.

Nu hoppas jag att Alan Judge lyckas få fart på karriären igen och hjälper The Tractor Boys att hålla sig kvar i The Championship. Judge hann spela 140 matcher och göra 26 mål och 31 assists för Brentford.
 
Från transferfönstret kan också rapporteras att Brentford lånar ut ytterbacken Josh Clarke till Burton Albion. Clarke hade ofta en startplats, oftast som höger- eller vänsterback, under de två senaste säsongerna 2016-17 och 2017-18. Den här säsongen har dock konkurrensen i backlinjen från t. ex. Dalsgaard och Henry, varit tuffare så det har bara blivit ett enda kort inhopp i The Championship för Clarke . En utlåning känns därför som ett logiskt drag för att Josh Clarke ska erbjudas mer speltid.

Johan Edqvist2019-01-15 20:51:00
Author

Fler artiklar om Brentford