Craven Cottage, 2022-08-20 16:00

Fulham - Brentford
3 - 2

Förlust för Brentford i West London derby

Det var en match med två sidor. I den första halvleken stängde Fulham ner Brentford och förde matchen. Men i den andra halvleken tog Brentford över men trots det förlorade Brentford mot Fulham med 3-2.

Det var dags att möta Fulham för första gången sen play-off finalen. För första gången möttes lagen i Premier League och Brentford kommer till matchen med vind i seglet efter vinsten mot Manchester United förra veckan. Mads Roerslev fick lämna plats åt Yoane Wissa i startelvan då Thomas Frank valde en 4-3-3 istället för 5-3-2 som han ställde upp med mot Manchester United.

Det blev en mardrömsstart på Craven Cottage då Bobby Decordova-Reid spräckte Brentfordnollan efter endast 1 minut. En miss i uppspelet utav Pontus Jansson resulterar i en rörig situation i straffområdet där Bobby Decordova-Reid gör mål. Det var dåliga uppspel utav Brentford och Fulham gick till attack så fort dem fick chansen. Värre skulle det bli, Joao Palhinha utökade på nick för Fulham ifrån en hörna, då nicken gick mitt i mål så borde David Raya kunnat ha tagit bollen. Fulham låste Brentford så att man bara kunde rulla runt på egen planhalva och slå iväg bollen utan att skapa någonting. Trots en dålig halvlek så reducerar Brentford efter att Christian Nörgaard gjort mål på volley ifrån Mathias Jensens hörna.

I den andra halvleken gick Brentford för en kvittering och då skapades ytor för Fulham. I mitten av andra halvlek får Mitrovic ett friläge men Raya revascherar sig ifrån tidigare och räddar friläget. Tillslut så kvitterar Brentford genom Ivan Toney som efter två offsidemål, ett av dem var offside med en millimeter, fick göra ett regelrätt mål. Denna gång spelade Yoane Wissa in bollen i mitten där Toney bara stötte in bollen och Brentford var nu ikapp. Trots utvecklingen på matchen så fick den ett blytungt slut. Aleksandar Mitrovic nickade in segermålet för Fulham i den 90'e minuten.

En match där Brentford var bättre under vissa delar men det var inte tillräckligt för att få revasch sen play-off förlusten. Toney gör sina mål men Brentford släpper in för mycket mål på bortaplan för att kunna plocka fler poäng. Ett oerhört bittert slut på en match som mycket väl kunde slutat annorlunda.

Mål: Decordova-Reid 1-0 (1), Palhinha 2-0 (20), Nörgaard 2-1 (44), Toney 2-2 (71), Mitrovic (90)