2019-02-23 16:00

Brentford - Hull City
5 - 1

Brentford-Hull 5-1
Brentfords skyttekung Neal Maupay svarde för ett mål när Hull besgrades med hela 5-1.

Brentford hysteriska hemmaform håller i sig. Said Benrahma gjorde hat-trick när Hull besegrades med klara 5-1. Nu har The Bees vunnit sina fyra senaste hemmamatcher med den imponerande målskillnaden 14-4.

Sedan den senaste rapporten här på sidorna har Brentford spelat tre matcher. Det blev förlust borta mot Nottingham Forest med 2-1. Här spelade The Bees egentligen rätt så bra och skapade många chanser. Däremot fungerade inte försvarsspelet och man hade också otur med några mindre goda ingripanden från målvakten Dan Bentley. Bentley var först nära att bli matchhjälte när han räddade en straff. Men strax efteråt missade han en utboxning vid en hörna och Nottingham och kunde då enkelt ta ledningen med 2-0. Sergi Canos svarade sedan för The Bees reducering i slutminuterna. Därefter blev det vinst hemma mot Aston Villa. Här avgjorde The Bees alldeles i slutet genom ett mål av Neal Maupay. I söndags blev det så en förlust borta mot Swansea i FA-cupens 5:e omgång. Brentford gjorde en bra första halvlek där man tog ledningen med 1-0 genom Ollie Watkins. I andra halvlek rasade dock Brentford ihop och släppte in fyra mål. I synnerhet var det den unga Swansea-anfallaren Daniel James som gång på gång kunde springa ifrån försvararna i The Bees.

När Hull kom på besök sökte Brentford revansch för 2-0 förlusten i Hull strax innan jul. Det var efter den matchen som Brentford hittade fram till sin vinnande form. Sedan dess har det endast blivit en ytterligare förlust för Brentford i ligaspelet. Hull började dock bra på Griffin Park och tog också ledningen med 1-0 i den 24:e minuten. Det var Hulls anfallsveteran och skyttekung Frazier Campbell som nickade in målet. Kamil Grosicki serverade Campbell med ett välriktat inlägg från vänsterkanten. Men Brentford kvitterade endast fyra minuter senare. Said Benrahma förde fram bollen på Hulls planhalva. Han passade vidare till Kamohelo Mokotjo som kom helt omarkerad mitt i planen precis utanför straffområdet. Han hade gott om tid och utrymme och kunde behärskat placera bollen till höger om Hulls målvakt David Marshall. Efter kvitteringen var detta Brentfords match. Redan i 32:a minuten kom ledningsmålet till 2-1. Och det var ett väldigt elegant mål. Moses Odubajo spelade från vänsterkanten in bollen till Benrahma precis vid straffområdesgränsen. Han tog sig in mot mitten genom att tråckla sig förbi tre uppvaktande Hull-försvarare och lyfte slutligen in bollen i krysset till vänster om en chanslös Marshall. The Bees fortsatte att ösa på framåt, och strax innan halvlekspausen kom 3-1 målet. Återigen var det Said Benrahma som var målskytt. Den här gången kom Brentford fram på sin högerkant genom Sergio Canos. Canos spelade fram Neal Maupay till ett bra läge till höger om målet. Maupay kom dock aldrig till skott, utan vände istället runt och spelade in bollen centralt i straffområdet. Där kunde Canos styra passningen vidare till Benrahma, som tryckte till direkt med en yttersida som gick in i mål utan att Marshall i målet hängde med.

I andra halvlek började återigen Hull bäst. Men det var ändå Brentford som gjorde nästa mål när man tog ledningen med 4-1 i den 51:a minuten genom ett mål Neal Maupay. Målet kom till genom att Ollie Watkins kom till avslut från högerkanten. Hulls nyinsatte reservmålvakt George Long räddade med en fotparad. Bollen studsade nu tillbaka till Watkins som nickade in bollen framför mål. Där mötte Maupay upp och kunde enkelt styra in den på volley med höger bredsida. Återigen såg det väldigt rörigt och vilset ut bland Hulls försvarare. I den 81:a minuten kunde sedan Said Benrahma fullborda sitt hat-trick genom att göra 5-1. Romaine Sawyers fick tag på bollen strax utanför Hulls straffområde och spelade sedan ut till vänster till Benrahma. Han tog emot bollen på straffområdeslinjen, gjorde sedan en snurr och sköt därefter direkt ett välplacerat skott rakt upp i krysset till vänster om målvakten Long.

Det här var återigen en riktigt fin match av Brentford på Griffin Park. När väl The Bees kom igång hade inte Hull en chans att hänga med. Nu får man hoppas att Brentford kan få igång sitt fina och fartfyllda spel även på bortaplan. Än så länge har The Bees bara lyckats vinna en match på bortaplan i The Championship denna säsong. Men förhoppningsvis blir det en ny bortaseger redan på tisdag när man åker till Yorkshire för match mot Sheffield W. Efter segern mot Hull ligger Brentford på 16:e plats med 43 poäng. Men tabellen är mycket jämn, så Birmingham på 8:e plats har endast 4 poäng mer.

Brentford: Bentley; Dalsgaard, Jeanvier, Barbet; Canós, Sawyers, Mokotjo (ersatt av McEachran, 72 min), Odubajo; Watkins, Maupay (ersatt av Dasilva , 72 min), Benrahma (ersatt av Žamburek, 84 min)

Ersättare som inte spelade: Balcombe, Sørensen, Kirk, Ogbene

Gult kort: Maupay (22 min) (Det sjunde gula kortet för honom denna säsong.)