Reading - Brentford
1 - 3

Brentford i serieledning efter seger i Reading.

Efter ännu en mäktig vändning i den svåra bortamatchen mot Reading toppar Brentford nu Championshiptabellen. Man kan väl tycka att det var på tiden, senast det hände var 1935 !!

Det är Reading som inleder bäst och dominerar under första 25. Man tar också ledningen på en väldigt tveksam straff i 23:e minuten. På reprisen ser det ut som att Laurent slår hål i luften men domaren uppfattar det som att han blir upphakad av Dalsgaard och pekar på straffpunkten. Raya är oerhört nära att rädda straffen från Joao men den går via hans händer upp i nättaket. Baklängesmålet blir en väckarklocka för Brentford som tar tag i spelet direkt. Kvitteringen ska också komma genom en soloprestation av Dasilva i den 36:e minuten. Han får bollen till höger om straffområdet, driver bollen inåt förbi ett par Readingförsvarare och skjuter ett hårt skott som borrar sig in i bortre krysset.
Matchen är totalt sett ganska chansfattig och i andra halvlek händer inte mycket innan det sprakar till i slutminuterna. Matthias Jensen slår i 86:e minuten ett långt inlägg som Toney når högst på. Han nickar ner bollen snett inåt bakåt till Dasilva som slår in bollen i nättaket. Bara två minuter senare skjuter Canos ett ganska tamt skott men Rafael släpper returen rakt i gapet på Toney som kan peta in bollen från nära håll, Toneys 23:e ligamål för säsongen. Vi som befarade att ingen skulle kunna fylla Ollie Watkins skor men nu har Toney bara två mål upp till Watkins målfacit för hela förra säsongen.

En mycket skön seger i en svår bortamatch som jag i förväg hade varit nöjd men en poäng i. Segern innebar också 21 raka matcher utan förlust i Championship för Brentford. Nu väntar Barnsley hemma på söndag. Det framkallar lite rysningar då det var Barnsley som petade ner Brentford från direktuppflyttningsplatsen genom att vinna med 2-1 i sista omgången förra säsongen i den sista seriematchen någonsin på klassiska Griffin Park.