Brentford Community Stadium, 2022-08-13 18:30

Brentford - Manchester U
4 - 0

Brentford pulveriserade Manchester United
Josh Dasilva gjorde sitt andra mål för säsongen.

Allting stämde för Brentford när man vann hemmapremiären mot Manchester United med 4-0.

Thomas Frank gjorde två byten till hemmapremiären på Gtech Community Stadium jämfört med matchen mot Leicester, Josh Dasilva istället för Vitaly Janelt, Mads Roerslev istället för Yoane Wissa, vilket innebar att Brentford spelade en 5-3-2 istället för 4-3-3. En match som på förhand kändes oviss då Brentford inte hade imponerat mot Leicester och Manchester United imponerade ännu mindre då man förlorade mot Brighton med 1-2. Den på förhad ovissa matchen skulle visa sig inte bli så oviss som jag trodde.

För efter 10 minuters spel tog Brentford ledningen efter mål ifrån Josh Dasilva, JDS som nu har två mål på två matcher. Jensen vann en duell mot Cristiano Ronaldo, som mycket väl kunde varit frispark till portugisen, och hittade fram till Dasilva som sköt utanför straffområdet mot förstastolpen som rullade igenom David de Gea. En stor målvaktstavla ifrån spanjoren som kom att ha en väldigt dålig dag på jobbet.

I den 18:e minuten gjorde Brentford plötsligt 2-0. Uniteds optimistiska taktik att rulla sig igenom Brentford stötte på patrull när Jensen snodde bollen av Eriksen i höjd med straffpunkten efter en inspark och satte kliniskt in 2-0.

United tog över mer och mer av spelet vilket inte alls oroade Brentford då man var centrala och kompakta så kunde bara United rulla runt på utsidan och kom aldrig till några farliga målchanser.

Brentford är farliga på offensiva hörnor och så var även fallet denna dag. När spelarna blommade ut ifrån sin cirkel så slog Mbuemo hörnan emot bortre där Ivan Toney nickade tillbaka bollen där Ben Mee kom  och brunkade in 3-0 i den 31:a minuten. En hörnvariant som Brentford har använt sig av under en längre tid, något som United inte verkat ha scoutat. Detta kunde väl inte bli bättre!!??

Bättre skulle det bli, med två pass ifrån eget straffområde var Mbuemo fri mot De Gea och satte 4-0 i 35:e minuten!! Det är Ivan Toney som ska ha mest beröm med målet då hans assist på halvvolley till Mbuemo var både snygg och perfekt. Jag var tvugen att nypa mig i armen för att se om det verkligen stämmer, 4-0 mot Manchester United efter 35 minuter!!!

Sen var de bara att inrikta sig på att försvara nollan fram till paus, vilket man gjorde. Med några minuter kvar var hela Brentfords lag i egna straffområdet och täckte skott och försvarade med sina liv för att inte släppa in mål, något som bara ett lag gjorde denna match.

De finns inte mycket att skriva om andra halvlek då den mest kändes som en transportsträcka fram till tre poäng då. United ägde boll, rörde sig mer och skapade några lägen men aldrig riktigt något som hotade. Tur nog var det en lugn andra halvlek för man zonade nästan ut ifrån matchen bara för att ta in alla känslor och förstå vad som höll på att hända.

Jag vet inte vad man mer ska skriva efter en sån här insats av spelarna och världens bästa tränare Thomas Frank, allt man känner är eufori. Trots det måste vi vara kvar på jorden när vi nu går in i ett förhållande vis lätt schema där Fulham står näst på agendan, men det är då och nu pulveriserades Manchester United utav Brentford. Up the Bees!