Brentford Community Stadium, 2023-01-02 18:30

Brentford - Liverpool
3 - 1

Brentford segrare mot Liverpool

Det nya året inleddes på bästa tänkbara sätt för Brentford när man slog Liverpool med 3-1 hemma på Brentford Community Stadium.

Brentford kom till start med två förändringar i startelvan, Vitaly Janelt ersatte Josh Dasilva och den skadade stjärnspelaren Ivan Toney ersattes av Yoane Wissa. Thomas Frank fortsatte alltså med samma stabila fembackslinje som i vinsten mot West Ham. Saknaden av Toney förutspåddes bli stor men när Mbuemo och Wissa steppade upp märktes inte Toneys frånvaro av särskilt mycket.

Fasta situationer i form av långa inkast och hörnor har varit lyckosamt för Brentford såhär långt på säsongen. Trots att 2022 har blivit 2023 så verkade inte Brentfords lycka på fasta situationer ändrats. Efter nitton minuter styrde Liverpools mittback Konate in Jensens hörna i egen bur och ledningen var ett faktum. Liverpool hade bollinehavet i matchen men Brentford stod emot och så fort Brentford kom in i offensiv tredjedel förvandlades Liverpools defensiv till en enda hönsgård. Brentford fick två till hörnor i första halvlek och båda blev det mål på, dock var Mee respektive Wissa offside vilket resulterade i att båda målen dömdes bort. Direkt efter nickade Wissa in Jensens inlägg och glädjen hos Wissa var påtaglig. Pausvila med 2-0 mot Liverpool, mer än godkänt.

Liverpool såg ut att starta andra halvlek på bästa sätt men denna gång fick Liverpool känna på VAR och Nunez mål blev bortdömt. Chamberlin reducerade dock minuterna efter och matchen levde i högsta grad. Brentford fick inrikta sig på att försvara resten av halvleken när Liverpool ägde mest boll. Detta var inga problem när man lyckades hålla ut och när Mbuemo rullade in Brentfords tredje mål i slutet så var matchen över och Brentfords sjätte raka match utan förlust i Premier League var ett faktum.

Förmågan att slå topplagen är påtaglig när man vunnit mot United, City och nu även Liverpool under denna säsong. Fasta situationer blev lyckosamma även idag. 3 av 4 hörnor gick i mål, dock blev två bortdömda för offside men det signalerar ändå om hur starka man är på hörnor. Det nya året inleddes på bästa tänkbara sätt med andra raka trepoängaren vilket betyder en sjundeplats i tabellen. Den fina formen håller förhoppningsvis i sig när West Ham kommer på besök på lördag för match i FA cupen.