2019-01-12 16:00

Brentford - Stoke
3 - 1

Brentford - Stoke 3-1
Brentfords 1-0 mål kom genom ett dråpligt självmål av Stokes mittback Ryan Shawcross.

Toppmatch av Brentford när Stoke besegrades med 3-1 hemma på Griffin Park.

Brentford svarade för säsongens bästa match när man besegrade Stoke med 3-1 hemma på Griffin Park i lördags. Matchen var förstås väldigt viktig för båda lagen. För Brentford gällde det att öka avståndet till nedflyttningsstrecket genom att bygga vidare på den positiva trenden från de senaste matcherna. Innan Stoke-matchen var The Bees obesegrade i sina fem senaste matcher utan att förlora, medräknat cupvinsten mot Oxford. Spelarna i Stoke var i sin tur angelägna att visa upp sig från sin bästa sida eftersom det var första matchen med den nya managern Nathan Jones. Jones värvades in från Luton Town efter att Gary Rowett fått sparken tidigare under veckan.

Stoke fick dock åka hem besvikan när Brentford vann me klara  3-1. Ett resultat som väl avspeglar händelseran på planen där Brentford var det klart bästa laget. Matchens första mål, som innebar 1-0 till The Bees, kom redan i den sjunde minuten. Målet kom till på ett dråpligt sätt efter en hörna.  Hörnan gick fram till Ollie Watkins som sköt ett löst skott mot mål. Stokespelaren Benik Afobe stoppade skottet framför mållinjen, men sköt då bollen rakt i pannan på sin medspelare Ryan Shawcross, som ofrivilligt nickade in bollen i det egna målet. 2-0 målet som kom 10 minuter senare var betydligt mer estetiskt tilltalande. Det kom till efter finns spel mellan Watkins, Romaine Sawyers och Said Benrahma. Watkins spelade fram Sawyers som kom på en överlappning. Sawyers spelade i sin tur fram Benrahma som avslutade perfekt i vänstra burgaveln utan chans för Stokes målvakt Jack Butland.

Brentford fortsatte att trycka på efter 2-0 målet och skapade fina chanser att göra fler mål. Men plötsligt kom Stoke upp i ett anfall. Efter klent försvarsspel gick bollen fram till Thomas Ince i position fem meter framför Brentford straffområde. Ince spelade vidare Afobe som fick på en fullträff från straffområdeslinjen. Skottet gick rakt upp i högra krysset utan chans för Dan Bentley. 2-1 stod sig till halvlekspausen. I andra halvlek försökte Stoke få ett bättre grepp om mittfältet genom att anfallaren Berahino ersattes av mittfältaren Etebo. Dock hjälpte detta inte alls, utan i den 54:e minuten kunde vänsterbacken Rico Henry på en snabb kontring sätta det avgörande 3-1 målet för Brentford. Henry spelades fram genom en elegant direktskarv med fotens utsida från Sawyers. Henry drev sedan vidare fram till straffområdet där han avlossade ett välplacerat lågt skott med vänstern. Därefter blev det inga fler mål även om Brentford skapade några ytterligare fina chanser.

Segern innebar att Brentford klättrade upp till 17:e plats med 31 poäng i The Championship. Stoke ligger på 15:e plats med 35 poäng.

Brentford ställde upp enligt följande: Bentley; Konsa, Jeanvier, Barbet; Dalsgaard, Mokotjo, Sawyers, Henry; Watkins (ersatt av Ogbene (89 min)), Maupay, Benrahma (ersatt av Canós (78 min))
Outnyttjade ersättare: Daniels, Odubajo, Mepham, McEachran, Dasilva