Bournemouth - Brentford
0 - 1

Brentford till Play-off

Efter en imponerande bortaseger mot Bournemouth är Brentford klara för det tredje Playoffet på sex år till Premier League.

Det blev exakt den öppna match man kunde vänta sig mellan de två lag som gjort flest mål i serien. Bägge lagen hade en rad klara chanser i första halvlek och hemmalaget rann stundtals väldigt lätt igenom Brentfords glesa trebackslinje.
Brentford hade dock den klaraste chansen när Toney helt fri med Begovich försökte hitta luckan mellan målvaktens ben men Begovich lyckas turligt rädda genom att helt enkelt sätta sig på bollen ! 12-1 i skott i Brentfords favör väckte känslan av att idag vill bollen bara inte in.
Den känslan förstärktes ytterligare fem minuter in i andra halvlek när en för dagen väldigt grinig Pontus Jansson river ner Solanke och drar på sig sitt andra gula. Klumpigt och onödigt av en så rutinerad spelare som Pontus.
Brentford visar dock även efter utvisningen att man inte är nöjda utan fortsätter att gå för vinst. I 75:e kommer Mbuemo in istället för Forss och hinner bara vara på plan i två minuter innan han rakar in en retur efter skott av Toney.
Bournemouth är trubbiga framåt och Brentford kan hålla undan och tar med 10 man i 40 minuter en mycket stark trea mot ett lag som före matchen hade 7 raka segrar.
Nu kan vi ladda i lugn och ro för ännu ett hypernervöst play-off, törs vi hoppas på tionde gången gillt för The Bees ?