Brentford Community Stadium, 2021-05-22 13:30

Brentford - Bournemouth
3 - 1

Brentford till Wembley efter rysare.

Efter en riktig holmgång som innehöll allt vände Brentford till seger med totalt 3-2. Nu väntar Swansea i kvalfinalen på Wembley den 29 maj.

Känslan efter matchen var att kanske är det vår tur den här gången och att kvalspöket kan besegras på det tionde försöket.

Det började annars totaluselt för Brentford. Efter en Brentfordhörna i femte minuten rensar Bournemouthförsvaret och Danjumablir helt ren från innan mittlinjen. Han sprintar enkelt ifrån Jensen och lägger lika enkelt in bollen vid sidan av Raya.
Ridå och uppförsbacken känns men ens oöverstiglig. Liksom vid baklängesmålet i bortamatchen går försvaret bort sig fullständigt, bara att tacka och ta emot för The Cherries.

Brentford visar dock direkt att man inte har gett upp slaget och tar tag i spelet direkt. I den 16:e minuten slår Marcondes ett inlägg som tar på Kellys arm och det är straff Brentford. Toney är lika iskall som vanligt från straffpunkten och det är kvitterat.
Tio minuter senare inträffar det som ska visa sig bli ganska matchavgörande. F d Brentfordspelaren Chris Mepham schabblar med bollen och blir av med den till Mbuemo, varpå Mepham river ner Mbuemo och domaren är snabb upp med det röda för Mepham.

Efter utvisningen är det bara Brentford men det dröjer till början av andra innan nästa mål faller. Jensen slår ett inlägg som blockeras, både Marcondes och Janelt går på returen. Janelt får sista foten på bollen som får en märklig bana och seglar sakta in i bortre burgaveln. Efter målet fortsätter Brentfords jakt på trean och trots mängder av chanser dröjer det till 81:a minuten. Brentford öser på i våg efter våg och till slut når bollen Marcondes långt ner till vänster om straffområdet. Han skickar in bollen längs marken, Forss sträcker fram längsta benet och bollen sitter i nättaket. 3-1 och total eufori bland dom 4.000 Brentfordfansen på läktaren. Bournemouth har inte kraft att mobilisera ngn slutforcering och Brentford kan ganska enkelt bevaka sin ledning.
68% bollinnehav och 18-2 i skott säger det mesta om hur matchen såg ut, nu ser vi fram emot en ännu värre nagelbitare i finalen mot Swansea