Selhurst Park, 2022-08-30 20:30

Crystal Palace - Brentford
1 - 1

Crystal Palace - Brentford 1-1

Säsongens tredje kryss togs på Selhurst Park efter ett sent kvitteringsmål ifrån Yoane Wissa. Ett inlägg ifrån Vitaly Janelt som Wissa kliniskt nickade in.

Efter krysset senast emot Everton så valde Frank att behålla 4-3-3 men han gjorde tre förändringar i startelvan. Keane Lewis-Potter fick göra sin första start i Premier League när han ersätter Wissa, Baptiste ersatte Norgaard, Janelt ersatte Josh Dasilva. Pontus Jansson var fortsatt indisponibel pga skada i foten.

Första halvleken var en chansfattig historia. I början utav den så tog lagen ut varandra och det skapades inga farligheter. Brentfords försvar gjorde en bra första halvlek och lät Palace mest rulla runt utanför centrallinjen. När Palace väl kom in i straffområdet så blockades skotten, alla tre skott innanför straffområdet från Palace blockerades av Brentford försvarare. Framåt så skapade Brentford mest på fasta situationer, dock rann alldeles för många hörnor ut i sanden. När man inte kunde rulla bollen så var spelidén att slå långa bollar ut mot Mbuemo, vilket funkade sådär. Det fanns mer att kräva inför nästa 45 minuter.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade och Brentford blev nertryckta och tappade ofta bollen i uppspelsfasen. Brentford fortsatte att inte skapa något och i den 59:e minuten ger Wilfred Zaha Crystal Palace ledningen med ett väldigt vackert mål när han skruvar in bollen i bottre krysset, helt otagbart för David Raya. Brentford började ta över matchen och skapa tryck efter trippelbytet i den 67:e minuten, man övergick till trebackslinje.
Två jämna lag som spelade vad som kändes som en 0-0 match och där man trodde att Zahas individuella skicklighet hade fällt avgörandet i Crystal Palace favör. Men då dyker Yoane Wissa upp vid den bottre stolpen och kvitterar när han nickar in Vitaly Janelts inlägg i den 88:e minuten. På stopptid så får Rico Henry ett kanon läge men Guaita står för en benparad. På den efterföljande hörnan nickar Ben Mee i ribban och Brentford är bara centimeter ifrån att vända matchen, helt plötsligt känns det surt med ett kryss. Som helhet blir det dock en vunnen poäng eftersom att man knappt skapade något för kvitteringsmålet.

Lagmoralen i Franks lagbygge måste vara skyhögt när man tre gånger har hämtat in underläge i slutet utav matcherna. Förmågan att göra mål i slutet ska inte underskattas och den kommer även behövas framöver. Nästa match är Leeds på hemmaplan, där får vi hoppas på ett Brentford som går framåt tidigare i matchen och skapar fler lägen.