Lagbanner
Dags att studsa tillbaka mot Charlton
Leeds vinner till slut matchen med 1-0.

Dags att studsa tillbaka mot Charlton

Efter en tung bortaförlust mot Leeds i veckan är det dags att studsa tillbaka mot Charlton. De må vara nykomlingar men är hittills obesegrade så ett tufft test väntar.

I onsdags kväll spelades den tredje omgången i ligan borta mot Leeds på Elland Road. En mållös första halvlek med bland annat en stolpträff från Mbeumo resulterade tyvärr i en 1–0-förlust. Leeds ägde stora delar av matchen men hade svårt att skapa riktigt heta målchanser, detta tills Arsenallånet Nketiah Edward enkelt kunnat rulla in bollen efter en vass Leeds-kontring. Det föregicks av att inbytte Benrahma tappat boll runt mittplan. Till slut vann Leeds bollinnehavet med nästan anmärkningsvärda 71/29.
 
Trots detta kan ändå Thomas Frank hitta positiva bitar att ta med sig in till matchen mot Charlton. Efter matchen säger han att han överlag är nöjd med hur försvarsspelet satt ihop, han poängterar också att de trots mindre bollinnehav inte släpper till så många målchanser.
 
På lördag står det ny bortamatch på menyn och denna gång serveras motståndet på The Valley där Charlton tar emot Brentford. Nykomlingen har inlett med två segrar och lika många kryss. Charlton som under förra säsongen via playoff mot Sunderland fick sin biljett upp till Championship. Att en nykomling går starkt i början av säsongen är inget nytt, ofta ser man lag som på ren vilja och frenesi sno åt sig mer eller mindre förtjänade poäng från etablerade lag.
 
Efter fyra omgångar parkerar nu Brentford på en 18:e plats i ligan med endast två gjorda mål. Förvisso släpper laget heller inte in så många, men efter en sommar där pengar ändå spenderats kanske fler hade hoppats på mer. Ett rimligt scenario är dock att Brentford ändå vinner en sådan här match, någon gång måste nykomlingarna landa. Om inget oväntat händer lär vi inte heller bjudas på något målkalas, tipset landar i 0–1.

Simon Edholm2019-08-23 19:55:46
Author

Fler artiklar om Brentford