Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Brentford

Fokus på säsongsavslutningen: Brentford

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Anders Thelin - Brentford-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?
 - Förutom skador på Jansson och Ajer är alla startspelare friska. Vi har tyvärr tappat lite fart senaste veckorna, och några spelare har sett riktigt slitna ut.
Framförallt har laget sett blekt ut i bortamatcherna med förluster mot Everton och Wolves. Stämningen bland fansen är dock fortfarande på topp. Jag var på plats
under matchen mot Villa förra helgen och trots tappad ledning i 87:e och ”bara” en pinne så var det bara glada miner.
 
Ni parkerar just nu på en tionde plats. Rimmar det väl med förhoppningarna inför säsongen?
 - Klubben har inte kommunicerat någon uttalad målsättning, men om jag känner Thomas Frank rätt så har siktet varit inställt på övre halvan. Just nu håller vi den sista platsen på övre, tyvärr med en lite nedåtgående trend. Jag tippade lite försiktigt en 14:e plats men med förhoppning om topp 10 . Med tanke på att nästan alla experter tippat oss att få spela Championship nästa säsong så är det ju redan överträffat med råge.
 
Kommer laget uppnå sin målsättning?
 - Vi har flera av topplagen kvar att möta, det krävs nog att det inte blir förlust i derbyt mot Chelsea i nästa match. Blir det förlust är det nog risk att vi blir passerade av just Chelsea i sluttabellen och att det blir en retfull elfteplats. 14 oavgjorda är för mycket och kanske blir det just det som fäller oss. Kanske om vi kan återgå till det gamla tvåpoängssystemet …..
 
Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?
 - Toneys brott mot bettingreglerna och den ev. avstängning som väntar om han blir fälld. Nu drar det ut på tiden och tyvärr ser det ut som att avstängningen i så fall kommer att spilla över till början
av nästa säsong. Det positiva är väl kanske att ingen annan klubb kommer att vilja lägga upp en halv miljard med en avstängning hängande över honom. Under de sista veckorna har detta kanske överskuggats av Pontus beslut att lämna i sommar. Han har en otrolig status i klubben och alla fans är rörande överens om att utan Jansson hade vi aldrig gått upp i Premier League. Träffade en äldre man på arenan förra helgen vars hund hade dött samma dag som Pontus tillkännagav sitt beslut. Behöver jag berätta vilket som gjorde honom mest bedrövad …. ?


 
Vilken eller vilka spelare har överraskat positivt eller inte riktigt nått upp till sin nivå?
 - 
När det gäller det positiva går det inte att gå förbi Ben Mee, måste vara vår bästa fria transfer någonsin. Har snabbt växt ut till klippan längst bak nu när Pontus varit skadad i stort sett hela säsongen. Han har omgående blivit den nya publikfavoriten, varje gång han nickar undan bollen hörs ett utdraget ”MEEEEEEEEEE” från hemmaklacken. Tyvärr måste jag precis som förra säsongen säga att Bryan Mbuemo är besvikelsen, han blandar briljans (4-0 målet mot United) med hårresande missar och krånglar ofta till det med bolltapp som följd när vi har chans till snabba omställningar. Hoppas det lossnar för honom nästa säsong, han kan så mycket bättre.
 
Slutligen, vilka vinner ligan, vilka kniper Europlatserna och vilka åker ur?
 - Vore trevligt med lite rotation i toppen men tyvärr tror jag att Arsenal kroknar och att City tar det till slut. United, Arsenal, Newcastle, Brighton och Aston Villa till Europa. Southampton, Nottingham och Leeds till The Championship.

TV: En del av Toneys mål från säsongen
 

SvenskaFans.com2023-05-07 15:00:00

Fler artiklar om Brentford