Lagbanner

Ghoddos återigen matchvinnare för Brentford

Det var med ett nödrop Brentford kunde bärga tre livsviktiga poäng i hemmamatchen mot Luton på onsdagskvällen.

Förra säsongen slutade motsvarande match med en 7-0 kross för Brentford. Möjligen var det detta som fick laget att slappna av och tänkte att det skulle rinna iväg på samma sätt efter Ghoddos vackra lednngsmål i 14:e minuten. Mbuemo fick en stickare på högerkanten, klackar bollen till Toney som slår ett perfekt inlägg som möter med pannan. Otagbart och 1-0 till Brentford. Fram till halvtimmen spelad fortsätter Brentford att dominera men därefter går spelet i baklås fullständigt.
Manager Thomas Frank beskriver andra halvlek som "plågsam" men har ingen förklaring till att laget ger bort initiativet till Luton. Det kan knappast vara frågan om trötta ben med tanke på att detta var lagets första seriematch under 2021 efter att laget haft flera coronafall och matcherna mot Reading och Bristol City blivit uppskjutna. Pontus Jansson är nyoprererad för en fotledsskada och idag var det väldigt tydligt att han lämnar ett stort hål i mittförsvaret.
Man lyckas emellertid med både tur och skicklighet att hålla tätt under andra halvlek och avancerar till tredje plats med en match tillgodo. Det krävs dock helt andra tag i den tuffa toppmatchen borta mot Swansea i nästa omgång. 

Anders Thelin2021-01-21 11:40:33
Author

Fler artiklar om Brentford