Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2021-01-09 19:00

Brentford - Middlesbrough
2 - 1

Ghoddos matchvinnare för Brentford
Ghoddos slår in segermålet.

Ghoddos matchvinnare för Brentford

Som väntat roterade Thomas Frank rejält i FA Cup-matchen mot Middlesbrough, förändringar på nio positioner jämfört med senaste matchen mot Tottenham. Frank fick även vila sig själv p g a konstaterad corona och laget leddes istället av B-lagstränaren Neil MacFarlane.

Brentford hade mycket boll men det var Boro som skapade de flesta farligheterna i inlednngen. Brentfords reservmålvakt Luke Daniels visade att vi kan vara lugna även om David Raya skulle försvinna i januarifönstret.
Boro lyckas inte ta tillvara sina chanser och istället tar Brentford ledningen i 35:e minuten. Efter en hörna från Saman Ghoddos lyckas Halil Dervisoglu få en fot på bollen och den letar sig in i det högra hörnet. I slutskedet av första halvlek skadar sig Boros Marcus Browne illa efter en duell med Mads Roerslev.

Andra halvlek inleds med att Boro kvitterar nästan omedelbart. Mittförsvaret som i Pontus Janssons frånvaro är Brentfords svaga länk hänger inte med och Folarin kan stöta in bollen från nära håll. Efter kvitteringen är det fortsatt chansövertag för Boro men det är Brentford som ska få sista ordet. Saman Ghoddos som har varit en av matchens bästa spelare får boll på offensiv planhalva, driver framåt, vänder snyggt bort sin back och placerar in bollen otagbart för målvakten. Mycket välförtjänt för Ghoddos och säkert mycket välgörande för självförtroendet. Han har haft ett par jobbiga år sen han lämnade Östersund och har inte riktigt stått att känna igen men nu ser han ut att ha varvat upp rejält.

Boro fortsätter att skapa halvchanser men Brentford rider ut stormen och är klara för fjärde omgången. Den uppskjutna seriematchen mot Bristol City är inplanerad redan till nu på onsdag så vilan blir kortare än förväntat.
Då får vi nog se en helt annan startelva men säkert har i alla fall Saman Ghoddos stärkt sina chanser att bli en del av förstaelvan även i The Championship, 

Anders Thelin2021-01-10 11:32:36
Author

Fler artiklar om Brentford