Lagbanner
Inför Brentford – Bristol
Ollie Watkins gör hattrick och fastställer resultatet till 1-3

Inför Brentford – Bristol

Veckoomgång stundar hemma på Griffin Park mot åttondeplacerade Bristol City. Brentford kommer från en fin seger i helgen där Barnsley slogs tillbaka med 1–3 efter tre (!) nickmål av Ollie Watkins.

Helgens fina trepoängare signeras Ollie Watkins som med sina tre mål såg till att vända underläge 1–0 på ett regnslaget Oakwell. Brentford var det bättre laget efter att Barnsley tagit ledningen i första minuten. Kvitteringen kom efter ett fint förarbete av Benrahma och Jensen där till slut Watkins fick pannan sist på bollen. Nykomlingarna hade sedan svårt att hantera Brentfords snabba omställningar och Watkins andra och tredje mål kommer även dem på nick från samme Watkins. Värt att lyfta upp är Said Benrahmas prestation. Matchen igenom bryter han gång på gång in från sin vänsterytterposition och skapar problem för motståndarna med sina fina fötter och blick för spelet.
 
Nu väntar då Bristol City på hemmaplan. Ett Bristol som inlett säsongen starkt med endast en förlust (1–3 mot Leeds) i ligan så här långt. Sist kommer bortalaget från en svängig 3–3-match borta mot Preston.
 
I Brentford-lägret finns inga skador eller avstängningar att rapportera om så manager Thomas Frank har en full trupp att tillgå. Efter den fina insatsen mot Barnsley väntas han matcha en startelva utan större förändringar. I bortalaget saknas målvakten Daniel Bentley på grund av en axelskada.
 
Matchen är en riktig mittenmatch där båda lagen primärt krigar om play-off-platserna. En hemmamatch som Brentford bör vinna men som troligtvis kommer bli jämn. Jag tror att Said Benrahmas fina form håller i sig och han blir tungan på vågen som avgör för Brentfords fördel.
 
Tips 1-0

Simon Edholm2019-10-01 17:48:10
Author

Fler artiklar om Brentford