Inför Brentford - Preston
Dean Smith och hans Brentford har haft en bra vecka. Förhoppningsvis lyckas man även ta tre poäng mot Preston idag.

Brentford har en stark vecka bakom sig. I lördags tog man en 2-0 seger borta mot förväntade topplaget Brighton och i onsdags spelade man 1-1 på Villa Park mot Aston Villa.

I dag kommer Preston North End  till Griffin Park. Då gäller det för The Bees att hålla fokus och fortsätta jobba hårt och inte underskatta motståndet.

Rapport från BrightonBrentford
Inför mötet med Brentford hade Brighton vunnit sina hemmamatcher med 10-0. Hemmalaget var stora favoriter. Men Brentford genomförde matchen på ett lysande sätt, och vann väldigt välförtjänt med 2-0. The Bees lyckades perfekt med sin taktik att spela in bollen bakom Brightons högt ställda försvar. Dessutom höll försvaret tätt hela matchen. Brentford tog ledningen i mitten av den första halvleken. Målet kom till i en snabb kontring. Förspelet till målet kom efter en rensning upp till mittcirkeln av The Bees målvakt Daniel Bentley. Två Brighton-spelare nådde bollen först, men ingen fick kontroll över bollen som styrdes vidare till Lewis Macleod. Från sin position i mittcirkeln såg Macleod att Scott Hogan kom i full fart på vänsterkanten. Macleod lyrade snabbt bollen över Brightons försvar fram till Hogan, som fortsatte sin löpning fram mot mål. Hogan fortsatte ner mot vänstersidan av straffområdet. Första intrycket var att han skulle få bollen för långt ifrån sig. Men Hogan fick till ett fint vänsterskott som gick in vid den närmaste stolpen utom räckhåll för Brightons målvakt David Stockdale. Det andra målet kom i andra halvlek i 70:e minuten. Även den här gången kom Brentford igenom på vänsterkanten. Bjelland spelade ut bollen till Harlee Dean som befann sig längst ute vid sidlinjen i höjd med straffområdeslinjen. Dean spelade in bollen direkt till Scott Hogan inne i straffområdet. Hogan tog med sig bollen framåt och nere vid hörnet av målområdet avlossade han ett rappt skott med vänstern. Bollen gick som en projektil upp i krysset utan att Stockdale i Brighton mål hann reagera.

Mot Brighton ställde Brentford upp med en 4-1-4-1 formation på följande sätt: Bentley – Colin, Dean, Egan, Elder – Woods – Clarke, Yennaris, Sawyers, Macleod – Hogan. Andreas Bjelland kom in till starten av andra halvlek, då han ersatte Callum Elder som högerback. Sullay Kaikai och Sam Saunders hoppade in i slutet av andra halvlek, när de ersatte Macleod respektive Clarke.

Rapport från Aston Villa – Brentford
Mot Aston Villa kom Brentford i underläge tidigt i första halvlek. Villas ledningsmål kom till efter att Jonathan Kodjia långt uppe på högerkanten plockade ner en väl slagen långboll från Jelinak. Kodija möttes upp av Andreas Bjelland i Brentfords försvar. Men Bjelland lyckades aldrig riktigt fånga in Kodjia som kunde ta sig in med bollen i straffområdet. Väl inne i straffområdet fick han med vänsterfoten iväg ett riktigt kanonskott som gick upp i vänsterkrysset utan chans för Daniel Bentley. Brentfords kvittering kom i matchens slutminuter. Målet kom till efter att Andreas Bjelland kämpat till sig ett inkast långt nere på vänsterkanten. Bjelland kastade snabbt in bollen till Kaikai, som uppvaktad av två Villa-spelare fick till ett bra inlägg mot bortre stolpen. Där vid det bortre hörnet av målområdet fanns John Egan helt omarkerad.  Egan tog ner bollen och kunde från snäv vinkel skjuta in kvitteringen via en touch på en Aston Villa försvarare på mållinjen.
– Jag är väldigt nöjd med matchen. Vår andra halvlek var fantastisk. Aston Villa började riktigt bra och Kodijas mål var väldigt snyggt. Men vi kom mer och mer in i matchen ju längre tiden gick. I andra halvlek dominerade vi matchen. Alla spelare kan vara verkligt nöjda med sina insatser ikväll. Ett oavgjort resultat var det minsta vi förtjänade, sa Brentfords Head Coach Dean Smith efter matchen mot Aston Villa.

Mot Aston Villa startade Brentford med följande elva: Bentley – Colin, Dean, Egan, Bjelland – Woods – Clarke, Yennaris, Sawyers, Macleod – Hogan. Kaikai, Vibe och McEachran kom in under den andra halvleken istället för Clarke, Macleod och Yennaris.

Dagens motståndare
Dagens motståndare hemma på Griffin Park är alltså Preston North End. Preston har vunnit två matcher och förlorat fem i årets upplaga av Championship. Man ligger på 19:e plats i tabellen med sina sex poäng, medan Brentford ligger åtta med elva poäng. Preston har alltså inlett säsongen svagt och på de sex första matcherna lyckade man bara göra fyra mål. I tisdags svarade Preston för en stark insats när man vann hemma mot Cardiff med klara 3-0. Möjligen är man på väg mot toppform? Vid sitt senaste besök i London gjorde man också en bra match när QPR besegrades med 2-0. Under sommarens transferfönster värvade Preston tio nya spelare. De mest intressanta nyförvärven är danske målvakten Anders Lindegaard och den irländske landslagsspelaren Aiden McGeady, som lånats in från Everton. Men även högerbacken Marnick Vermijl som är U21-landslagsspelare för Belgien är en spännande värvning. Callum Robinson är en lovande anfallare med meriter från engelska U-landslag och Brentford får också se upp med Jordan Hugill som förra säsongen gjorde fem mål för Preston. Joe Garner, som varit Prestons främsta anfallare de senaste säsongerna, lämnade dock klubben i somras för en fortsatt karriär i Mark Warburtons Rangers.

Tidigare möten
Förra säsongen vann Brentford båda matcherna mot Preston. På Griffin Park vann Brentford med 2-1. Preston tog ledningen redan efter 16 sekunder, men Brentford vände matchen i andra halvlek genom mål av Marco Djuricin och Lasse Vibe. På Deepdale blev det 3-1 till The Bees efter mål Jake Bidwell, Alan Judge och John Swift. Säsongen 2014-15 låg lagen i olika divisioner, men även 2013-14 blev det en dubbelseger för Brentford.

Dagens Brentford
– Det finns inga enkla matcher i Championship. Jag såg Preston när de spelade mot Cardiff och då var de riktigt bra. Det här kommer bli ytterligare en tuff match. Men om vi spelar lika bra som mot Brighton och Aston Villa så kommer det gå bra, säger Dean Smith om matchen mot Preston.

– Insatserna mot Brighton och Aston Villa har gett oss mycket självförtroende. Men vi måste fortsätta vara ödmjuka så att vi spelar lika bra även mot Preston. Det ska bli riktigt kul att spela inför hemmafansen på Griffin Park igen. Jag blev skadad i vaden på försäsongen så jag har legat efter med träningen. Men nu har jag kört för fullt i tre veckor och de senaste matcherna har jag känt mig i bra form, säger Brentfords högerback Maxime Colin inför dagens match.

Dagens tips
Brentfords startelva kan idag se ut på följande vis: Bentley – Colin, Dean, Egan, Bjelland – Woods, Yennaris – Kaikai, Sawyers, Macleod – Hogan. I så fall blir det debut i startelvan för Sullay Kaikai. Möjliga alternativ är att Lasse Vibe eller Josh Clarke startar på högerkanten.

Till skillnad från matcherna mot Brighton och Aston Villa är Brentford stora favoriter idag. Men frågan är om laget klarar av att leverera när alla förväntar sig en seger? Mitt tips är att The Bees pallar för trycket och vinner med 2-0 efter mål av Scott Hogan och Lasse Vibe.