Lagbanner
2016-08-27 16:00

Brentford - Sheffield W

Inför Brentford - Sheffield W
Lasse Vibe är äntligen tillbaka på Griffin Park efter OS-äventyret i Rio.

Inför Brentford - Sheffield W

Brentford jagar tredje raka hemmasegern när man i eftermiddag tar emot Sheffield W på Griffin Park.

Säsongen så här långt
The Bees har öppnat Championship-säsongen med två förluster på bortaplan (mot Huddersfield och Rotherham), medan man vunnit sina två hemmamatcher (mot Ipswich och  Nottingham). Dessutom blev det en onödig förlust borta mot Exeter i ligacupen.


Senast mot Rotherham dominerade man spelet, men lyckades inte göra mål. Brentford höll i bollen bra, men målchanserna uteblev. Brentfords anfallare Lasse Vibe och Scott Hogan verkade ringrostiga och lyckades aldrig skapa några riktigt heta chanser. Ryan Woods gjorde en finfin match och dominerade mittfältet. Woods har utvecklats till en nyckelspelare för The Bees. Nyförvärvet Emmanuel Ledesma såg bra ut på mittfältet när han kom in i andra halvlek.

När det gäller andra nyförvärv så har Dan Bentley som väntat tagit över i målet efter David Button. Bentley har än så länge spelat väldigt säkert, och han är bättre på distribuera bollarna och sätta igång anfallspelet. John Egan har tagit hand om mittbacksplatsen bredvid Harlee Dean och Callum Elder har tagit över som vänsterback efter Jake Bidwell.  Försvaret ser stabilt ut. Förmodligen bättre än förra säsongen. Nyförvärvet från Walsall, Romaine Sawyers har spelat alla matcher som offensiv mittfältare. Sawyers har inte gjort någon uppenbar succé ännu.  Han har haft en del problem att hänga med i tempot i Championship. Förhoppningsvis kommer han bli bättre när han vant sig vid spelet i Championship. Lewis Macleod har funnits med i Brentford sedan januari 2015. Men det är först nu som han kommit med i startuppställningen. Han har spelat alla fyra Championship-matcher hittills och redan hunnit med två assists. Främst har han hållit till på vänster på mittfältet. Om han fortsätter så här kommer han bli en väldigt viktig spelare för Brentfords offensiva spel den här säsongen. Lewis Macleod har efter sina fina matcher med Brentford kommit med i Skottlands U21-landslag.

Dagens motståndare
Idag är det alltså Sheffield W som väntar hemma på Griffin Park. Förra säsongen nådde Sheffield W ända fram till play-off finalen där man dock förlorade mot Hull. Även om den slutade i besvikelse måsta man ändå säga att förra säsongen var Sheffield W bästa på väldigt länge. I höst har man inlett med en seger, en oavgjord och två förluster. Förlusterna har kommit i de två senaste matcherna, mot Burton Albion på bortaplan förlorade man med 3-1 och hemma mot Leeds i lördags blev det 0-2. Man kan alltså tvivla på Sheffield Wednesdays form just nu. Det har också varit stökigt kring storstjärnan Fernando Forestieri. Han har inte varit nöja med sitt kontrakt. Och för två veckor sedan vägrade han att åka med spelarbussen till Norwich. Sedan dess har han och klubben slutit fred.  Forestieri publicerade också ett brev där han uttrycker sin stora kärlek till Sheffield W och deras fans. Men fortsättning kommer säkert att följa i den här historien.

Under sommaren har Sheffield W förstärkt laget med mittfältaren Almen Abdi från Watford. Abdi spelade 32 matcher i Premier League förra säsongen och kommer säkert bli en viktig spelare för The Owls. Man har också köpt in anfallaren Steven Fletcher från Sunderland. Fletcher var förra säsongen utlånad till Marseille. Han lyckades bara göra två mål i Ligue 1 så det blev ingen större succé. Ännu har han inte heller gjort något mål i Championship för Sheffield W. Men Fletcher har gjort 53 mål i Premier League så om han hittar formen och självförtroendet igen kan han säkert bli framgångsrik i Sheffield W. En annan spelare som Brentford får hålla koll på idag är kreativa mittfältaren Barry Brannan. Kieran Lee är också en skicklig mittfältare. De senast säsongerna har han också lyckats göra en hel del mål. Kieren Westwood är en av de duktigaste målvakterna i Championship.

Tidigare möten
Förra säsongen förlorade Brentford båda matcherna mot Sheffield W. På Griffin Park blev det 1-2, efter att Lucas Joao avgjort matchen i slutsekunderna. Joao är kvar i Sheffield W, men han har ännu inte spelat någon match i årets Championship. På Hillsborough förlorade Brentford med hela 4-0. Säsongen 2014-15 gick det inte mycket bättre för Brentford i mötena mot Sheffield W. The Bees lyckade inte göra mål i någon av matcherna. Men man fick i alla fall med sig en poäng från en 0-0 match hemma på Griffin Park. Senaste segrarna för Brentford mot Sheffield W kom säsongen 2010-11 då man möttes i League One. Den säsongen vann Brentford båda matcherna, hemma med 1-0, och på bortaplan på Hillsborough med 3-1.

Dean Smith inför matchen
-Sheffield W har en lång lista med skickliga spelare: Abdi, Brannan, Fletcher, Forestieri m.fl. De har massor med kvalitet i laget. I första matchen mot Aston Villa spelade man riktigt bra. Sen har det kommit oväntade förluster mot Burton och Leeds. Men Burton har visat i andra matcher att man är ett bra lag. Och Sheffield W har skapat en hel del chanser även i förlustmatcherna. Så de kommer säkert kunna hota oss, säger Brentfords manager Dean Smith inför matchen.

-Att vi förlorade två matcher mot Sheffield W förra säsongen betyder inget nu. Det är en ny säsong nu, de har nya spelare i laget och det har vi också. Vi spelade riktigt bra mot Rotherham senast även om det blev förlust. Kommer vi upp på samma nivå idag så tror jag att vi har en god chans att vinna matchen, fortsätter Smith.

Dagens tips
Hur kommer då Brentford att ställa upp laget idag? Förmodligen blir det inga större förändringar sedan i lördags. En väntad startuppställning ser ut så här: Bentley – Colin, Egan, Dean, Elder – Yennaris, Woods – Vibe, Sawyers, Macleod – Hogan.

Mitt tips är att Brentford vinner sin tredje hemmamatch i rad. Slutresultatet blir 3-1. Brentfords mål görs av Vibe, Hogan och Egan.

Johan Edqvist2016-08-27 11:44:00
Author

Fler artiklar om Brentford