Lagbanner
2019-08-10 16:00

Middlesbrough - Brentford

Inför Middlesbrough-Brentford
Säsongen 2014-15 möttes Brentford och Middlesbrough i playoff till Premier League. Den gången var Boro det klart starkaste laget. På bilden syns Andre Gray i Brentfords tröja. Gray som nu etablerat sig i Premier League med Watford.

Inför Middlesbrough-Brentford

I eftermiddag är The Bees i North Yorkshire för att i säsongens andra match ta sig an Middlesbrough FC på Riverside Stadium.

Brentford förlorade ju premiärmatchen mot Birmingham med 1-1 hemma på Griffin Park förra lördagen. Sedan den förlusten har som bekant transferfönstret slagit igen för inköp av nya spelare. Veckan som gick förde med sig både goda och dåliga nyheter för Brentfords supportrar. Som väntat lämnade anfallsstjärnan Neal Maupay Brentford för att fortsätta karriären med Brighton & Hove Albion i Premier League. Värvningen av Saman Ghoddos från Amiens gick upp i rök sedan Brentfords ledning insett att den trassliga affären mellan Östersund och spanska Huesca fortfarande är under utredning av FIFA. Mer glädjande var det att anfallaren Saïd Benrahma fortsätter i klubben. Benrahma kommer i fortsättning spela med det ikoniska numret10 på ryggen. Strax innan fönstret stängde blev det också klart med inköpet av den unge vänsterbacken Dominic Thompson från Arsenal. Under veckan skrev också Ollie Watkins på ett nytt kontrakt med klubben.
 
Dagens motståndare
Förra säsongen blev en stor besvikelse för Middlesbroughs då man efter en svag avslutning till slut missade play-off platsen med enda ynka poäng. Efter den missen fick managern Tony Pulis sparken och ersattes med Jonathan Woodgate. Woodgate är nog mest känd för sin tid som mittback i Leeds United kring millenniumskiftet. Men han är född och uppvuxen i Middlesbrough och har följt Boro sedan barnsben. Det var också i Middlesbrough som han avslutade sin spelarkarriär 2016. Man har alltså fått in en lokal profil och supporter som ledare för laget. Men frågan är om det räcker för att nå framgång redan denna säsong. Woodgate har dock under de senaste åren samlat på sig ledarerfarenhet, först som coach i Boros ungdomsakademi och från december 2017 som assistent till manager Pulis.

Under sommarens transferfönster har Boro sålt och köpt en hel del spelare. Man har värvat in målvakten Tomas Mejias från Omonia Nicosia, yttern Marcus Browne från West Ham, vänsterbacken Marc Bola från Blackpool, och högerbacken Anfernee Dijksteel från Charlton. Inga kända namn, men Bola, Browne och Dijksteel är alla unga spelare som gjort bra ifrån sig League One eller League Two. Flera erfarna spelare har lämnat Boro under sommaren, som t. ex. forne Chelsea-legendaren Jon Obi Mikel, reservmålvkten Andy Lonergan, försvaren Aden Flint och danske anfallaren Martin Braithwaite. Intrycket är man håller på att bygga upp ett nytt och yngre lag. Men ännu finns några kända, erfarna profiler kvar i laget som målvakten Darren Randolph, försvararen och lagkaptenen George Friend, mittfältaren Adam Clayton och anfallaren Brett Assombolonga. Det blir nog viktigt för Boro att hålla kvar i dessa erfarna spelare hela säsongen. Säsongen började med att man spelade oavgjort 3-3 mot nykomlingarna Luton på bortaplan. Resultatet indikerar att vi får se ett mer offensivt spelande Boro i år jämfört med den tillknäppta versionen under Pulis tid. Så supportrarna på Riverside Stadium har säkert en spännande säsong framför sig med nya unga spelare och många målrika matcher. Kanske kan man nå en play-off plats redan i vår, men det är svårt att tro att Middlesbrough kommer att konkurrera om topplaceringarna och direktuppflyttning till Premier League.

Historiska möten med Boro
Idag kommer förhoppningsvis den första vinsten för säsongen för Brentford. Men det är förstås ingen lätt match som väntar The Bees på Riverside Stadium. Middlesbrough är definitivt något av en skräckmotståndare för Brentford. Men kanske bröts denna förbannelse förra säsongen då Brentford vann med 2-1 i Middlesbrough. Men det var faktiskt första gången The Bees besegrade Boro sedan 1964, och första segern i Middlesbrough sedan 1938. Matcher mot Middlesbrough som man minns är ju annars play-off mötena 2015. Den gången var Boro det klart bättre laget och tog hem segern i båda matcherna.
 
Dagens tips
I Brentford är Saïd Benrahma fortfarande inte klar för match efter sin skada. Möjligen blir det debut för nyförvärvet från Ecuador: Joel Valencia. Även Bryan Mbuemo är aktuell för spel om alla papper blir klara gällande hans övergång.
Tänkbar startuppställning för The Bees: Raya; Janvier, Jansson, Pinnock; Dalsgaard, Jensen, Valencia, Henry; Canos, Marcondes, Watkins.
 
Tips: 2-2 (Brentfords mål görs av Sergio Canos och Ollie Watkins.)

Johan Edqvist2019-08-10 13:02:00
Author

Fler artiklar om Brentford