Lagbanner
BayArena, 2021-09-11 15:30

Bayer Leverkusen - Dortmund
3 - 4

Inför MK Dons - Brentford
Sergi Canos har inte gjort mål sedan matchen mot Nottingham i början av april. Idag kanske det är dags för nya mål av den talangfulle spanjoren.

Inför MK Dons - Brentford

Brentfords fina vårform håller i sig. Idag kan sviten förlängas till sex förlustfria matcher.

Veckan har varit bra för Brentford och Scott Hogan. I lördags mot Bristol C räddade Hogan en poäng genom att nicka in kvitteringsmålet på övertid. I tisdags mot Cardiff hoppade han in i 76:e minuten och fixade segern med två sena mål. Hogan har därmed ett fenomenalt facit på de två senaste matcherna med tre mål på 32 minuters speltid. Mot Bristol C hann Hogan också med att missa en straff. Med Scott Hogan på plan har Brentford en effektiv och kraftfull målskytt. Något som verkligen saknats sedan Andre Gray försvann till Burnley i början av säsongen. Lasse Vibe har också skärpt till målskyttet nu i slutet av säsongen. Han gjorde mål i tre matcher på rad i början av april. Förbättrad effektivitet i anfallet är förstås en anledning till Brentfords fina form. En annan viktig anledning är att Alan McCormack kommit tillbaka på mittfältet efter sin skada. Han är kanske ingen briljant spelare. Men han bidrar med glöd och rutin och tycks få hela laget att jobba hårdare. Yoann Barbet har också på slutet visat att en är mittback som klarar sig fint i Championship. Ibland spelar han dock för riskfyllt med farliga glidtacklingar. De senaste matcherna har han lyckats tajma sina tacklingar perfekt. Men han kommer dra på sig straffsparkar och fler röda kort om han inte utvecklar sitt spel och verkar mer förebyggande istället för att agera i sista sekunden.
 
Dagens motståndare
Milton Keynes Dons har varit en besvikelse den här säsongen. Man är på väg att bli nedflyttade tillbaka till League One efter enbart en säsong i Championship. Just nu är man under nedflyttningsstrecket på 22:a plats. Med tre matcher kvar att spela har man 9 poäng upp till Bristol C, Rotherham U, Fulham, Nottingham och Blackburn som med 48 poäng ligger på platserna närmast ovanför strecket. Om MK Dons ska klara sig kvar i Championship krävs alltså tre raka segrar, samtidigt som något av lagen ovanför strecket förlorar alla sina återstående matcher. I tisdags spelade man 0-0 borta mot Sheffield W. Ett bra resultat i en svår bortamatch. Men annars har man gjort svaga matcher nu i slutet av säsongen. Senaste segern kom 5 mars när man slog QPR med 2-0 hemma på stadium MK. Säsongen började bra med en 4-1 seger borta mot Rotherham. Då gjorde man 3 mål på säsongens första 35 minuter. Men sedan dess har MK Dons haft svårt att göra mål. Det har bara blivit 35 mål hittills och därmed är man sämst i Championship. Bästa målskytt den här säsongen är Josh Murphy, inlånad från Norwich, som lyckats med 5 ligamål. En annan spelare som kan hota Brentfords försvar är den storväxte centerforwarden Alex Revell. Han har visserligen bara gjort två mål sedan han kom från Cardiff i februari. Men har under hela sin karriär i bl.a. Rotherham och Leyton Orient visat att han kan gör mål.

Tidgare möten
När Brentford och MK Dons möttes i december på Griffin Park så var det Dean Smiths första match som head coach för The Bees. Han fick en bra start eftersom Brentford vann med 2-0 efter utmärkt spel. Målen gjordes av Lasse Vibe och Alan Judge. Senaste gången lagen möttes i Milton Keynes var i april 2014 i en match i League One. Den gången slutade mötet 2-2 efter att James Tarkowski och Clayton Donaldson gett Brentford ledningen med 2-0. MK Dons kunde dock komma ikapp med två mål i slutet av matchen.

Dagens Brentford
I tisdags mot Cardiff kunde inte Maxime Colin spela pga. skada. Istället kom Josh Clarke in i startelvan och gjorde en riktigt bra match som högerback. Dessutom kom Konstantin Kerschbaumer in i startelvan, medan Sergi Canos fick inleda matchen på bänken. Mot Cardiff fanns också ungdomsspelaren Reece Cole med i matchtruppen för första gången. Hur kommer då startelvan se ut idag för The Bees? Maxime Colin sägs vara återställd och kan åter finnas med i truppen. Men det finns ingen anledning att riskera något så förmodligen får Colin nöja sig med att börja på bänken och Clarke får återigen starta matchen. Möjligen kommer Canos in från start och petar Kerschbaumer. Kommer Scott Hogan göra sin första match från start idag? Nej, jag tror att Vibe blir kvar i startelvan och att Hogan får fortsätta att finna sig i rollen som supersub. En tänkbar startelva ser ut enligt följande: Button – Clarke, Dean, Barbet, Bidwell – Yennaris, McCormack - Canos, Woods, Saunders – Vibe.

Dagens tips
Mitt tips är att Brentford vinner med 2-0. Målen görs av Lasse Vibe och Sam Saunders.

Johan Edqvist2016-04-23 11:47:00
Author

Fler artiklar om Brentford