Leicester - Brentford
2 - 2

Stark upphämtning utav Brentford
Josh Dasilva kvitterade till 2-2

Brentford fick en klart godkänd start på säsongen. När man lyckades hämta upp ett 2-0 underläge borta mot Leicester City i premiären efter mål utav Ivan Toney och Josh Dasilva.

Leicester var de klart bättre laget i inledningen och Brentford började svagt. Trots den svaga inledningen, skapade Toney en förstklassig chans i den 18:e minuten när han kom fri mot Ward men bollen gled ifrån Toney efter en svag andratouch.

I den 33:e minuten tar Leicester ledningen efter ett hörnmål ifrån Timothy Castange. Faktum är att Brentford har oerhört svårt med defensiva hörnor. I träningsmatchen mot Wolfsburg släppte man in hela 3 mål på hörna, någon förbättring syntes dock inte i denna match.

Efter en första halvlek som kontrollerades utav Leicester var förhoppningen att Brentford skulle vända på trenden i andra halvlek. En förhoppning som blev kortvarig efter att Kiernan Dewsbury-Hall utökat ledningen till 2-0 med ett distansskott efter endast 23 sekunder! Nu var uppförsbacken väldigt brant för Thomas Franks lag.

Då började Brentford föra matchen och Leicester backade hem och försvara sin ledning. När Frank i den 58:e bytte in Lewis-Potter och Dasilva ändrade Brentford till en 3 backlinje. Det gav resultat direkt när Ivan Toney reducerade i den 62:a minuten efter att Christian Nörgaard vann bollen högt upp och Rico Henry hittade Toney med ett fint inlägg Brentford fick nu kontakt.

När klockan tickade upp på 85 spelade minuter trodde man att Leicester skulle vinna med 2-1, precis som de gjorde i båda mötena förra säsongen. I den 86:e ville dock inhopparen Josh Dasilva annat när han fick driva fram och sedan vika in utmed straffområdeslinjen och läckert placera bollen i bottre, precis som han brukade göra under åren i Championship. Denna säsong är förhoppningsvis den säsong då JDS får sitt stora genombrott och bli den spelare vi alla vet han har potential att bli.

Det bara att släppa den första halvleken och istället ta med den andra halvlek man gör, speciellt att de byten Thomas Frank gör förändrar matchbilden. 1 vunnen poäng och vi ser nu fram emot hemmapremiären mot Manchester United nästa helg.