Lagbanner
Mikkel Damsgaard klar för Brentford

Mikkel Damsgaard klar för Brentford

Brentford har värvat Mikkel Damsggard från Sampdoria på ett femårskontrakt.

Brentford ska enligt uppgifter betala £16.7m för att värva den 22-åriga dansken Mikkel Damsgaard ifrån Sampdoria på ett femårskontrakt.

Damsgaard kommer från en tuff säsong då han endast spelade 11 matcher i Seria A. Han hade problem med låret under stora delar utav säsongen men var tillbaka under slutet av säsongen och vi kan förvänta oss att han direkt är redo för spel. Innan Sampdoria så tillhörde Damsgaard Nordsjaelland.  Damsgaard var en stor faktor till att Danmark gick till semifinal i Em. 

Damsgaard kommer bli viktig på fasta situationer och man kan ju bara hoppas att han gör en frispark likt den han gjorde mot England under Em. Damsgaard kommer troligen att användas på en kant eller som en offensiv innermitt, det känns väldigt spännande och jag tror han kommer ge oss en mer hotande offensiv.

Thomas Frank säger att Mikkel är en klassisk Brentford-värvning. Han är en ung spelare med stor potential att utvecklas vidare. Mikkel är kapabel att skapa och göra mål och han har förmågan att springa med bollen förbi spelare. Det är en stor tillgång att ha i truppen. Han kommer skapa chanser för oss och är fantastisk på att ta sig ur trånga områden med bollen, det kommer vi att tjäna på.

Välkommen till Brentford, Mikkel Damsgaard!

Axel Hallberg2022-08-10 20:30:00
Author

Fler artiklar om Brentford