Lagbanner
Ny skribent på Brentford-sidan

Ny skribent på Brentford-sidan

Jag heter Simon Edholm och är ny skribent på Brentfords Svenskafans-sida. Nedan följer en kortare krönika om hur jag kom i kontakt med Brentford FC.

I våras gick jag in på en bar vid Fridhemsplan i Stockholm, bara ett stenkast från där jag bor. Det som utmärker just denna bar, från den i övrigt generiskt inredda kvartersbaren, är att väggarna är prydda av Brentford-tröjor. Som slavisk följare av engelsk fotboll påpekar jag detta för mannen bakom baren. Denna man, visar det sig, är sedan många år tillbaka medlem i Brentfords svenska supporterförening och baren där vi befinner oss är deras tillhåll. Mannen talar initierat om föreningens bortaresor och han plockar ned lagbilder från väggarna och visar mig. Jag är såld. Två veckor senare får jag mitt medlemskort i handen.

Jag har följt den europeiska fotbollen så länge jag kan minnas, så även den inhemska. Jag gick på mitt första Stockholmsderby 1999 och är än idag av åsikten att ett Stockholmsderby är en av de mäktigaste upplevelser detta land har att erbjuda. Men i ärlighetens namn så har jag aldrig med handen på hjärtat kunnat kalla mig för en supporter. Visst följer jag vissa lag mer än andra, jag går fortfarande på AIK-matcher och Tottenhams matcher går alltid först när det vankas Champions League. Men aldrig har jag varit en supporter som stöttat mitt lag i vått och torrt. Aldrig har jag ältat en förlust eller firat en seger med det klubblag som ligger mig varmast om hjärtat.
Idag pryds mitt kylskåp av Brentfords spelschema, i utskrivet format och överlämnat personligen av självaste ordföranden i föreningen. Prydligt hopvikt i garderoben ligger den rödvita halsduken som en symbol för att jag minsann är en del av något, något som nästan ingen annan är en del av.
Så den 3:e augusti kommer jag sitta där, på den där baren vid Fridhemsplan, omgiven av Brentfordtröjor. Den här gången kommer tröjorna vara fler till antalet och några av dem kommer bäras av supportrar. Supportrar som tillsammans tittar på när Brentford FC tar emot Birmingham City hemma på Griffin Park. Kan min nya fotbollsfamilj hjälpa ett sökande fotbollshjärta att hitta hem?

Min ambition som skribent här på Brentford-sidan är att skriva inför- och efter match-texter. Jag vill ge läsarna en överskådlig bild av läget inför matcherna samt en chans att läsa ikapp om lagets prestationer om man skulle missa en match. I mån av tid kommer jag även publicera nyhetsartiklar som rör laget och kanske även en krönika här och där.

Trevlig läsning!

Simon Edholm2019-07-22 18:13:00
Author

Fler artiklar om Brentford