Lagbanner
Säsongspremiär mot Birmingham

Säsongspremiär mot Birmingham

På lördag gästas Brentford av Birmingham City för den sista säsongspremiären på Griffin Park. Säsongen är lång men om laget har ambitioner på toppen är denna match av stor vikt och självklart hoppas vi på svenskt i startelvan!

På den klassiska avsparkstiden 16:00 sparkar den engelska fotbollssäsongen igång. Förväntningarna är som alltid höga från supporterhåll och spänningen, ja den hänger såklart i luften. Det är den sista säsongen på Griffin Park som tar sin början innan man flyttar till den nya arenan Brentford Community Stadium. 
 
Förra säsongen avslutades med tre raka segrar och lika många hållna nollor. Inför denna säsong ska det bli intressant att se hur manager Thomas Frank kommer kunna påverka laget när han får en hel försäsong på sig där han har värvat ”egna” spelare. Som jag redan nämnt i silly-krönikan har en hel del skandinaver anlänt till truppen. Det återstå att se vilken kvalité de håller och hur mycket speltid de får. Som bekant fick Dean Smith gå mitt under pågående säsong i oktober förra året och den då assisterade dansken fick förtroendet från klubbledningen.
 
Under försäsongen har laget endast förlorat en match, den mot Bournemouth (1–3) i veckan. I övrigt har man spelat lika mot Wycombe och Dynamo Kiev samt vunnit mot Norwich och Wimbledon. I matchen mot Wimbledon gjordes hela elva byten så mycket tyder på att flera spelare får chansen att visa upp sig.
 
Manager Thomas Frank säger att trots att man tappat en del tongivande spelare så ser truppen starkare ut än förra säsongen. I en intervju med Richmond & Twickenham Times säger managern att samtliga nyförvärv är i full träning och ska vara uttagningsbara till morgondagens match. Mycket tyder där med på att vi kommer få se Pontus Jansson i startelvan, förmodligen tillsammans med minst en skandinavisk medspelare.
 
Motståndarlaget Birmingham Citys har inför säsongen skrivit kontrakt med den spanske tränaren Josep Clotet. För oss svenskar är det noterbart att han efter att ha varit verksam i Espanyols ungdomsverksamhet tränat både Malmö FF och Halmstad BK, i den förstnämnda dock som assisterande. För att slutföra svenskkopplingen så ersattes han av Kjell Jonevret efter sin tid i norska Viking. Clotet är inte ny i klubben utan assisterade under förra året Garry Monk.
 
Birmingham är ett numera etablerat mittenlag i Championship och har till och med legat på undre halvan senaste tre säsongerna. Även om det är första omgången i en lång serie så är detta den typen av matcher, hemma mot mittenlag, man behöver vinna om man vill ha med toppen av tabellen att göra.
 
På fredagen, dagen innan säsongspremiären, får jag mig en pratstund med Per som är grundare av Brentfords svenska supporterförening. När jag frågar om ett slutresultat tvekar han och påpekar att samtliga tidningar tippat vinst för Brentford, något som enligt honom ligger laget i fatet. Jag frågar honom om han är pessimistiskt lagd men han kontrar snabbt med att han minsann är realist och att det råder en stor skillnad mellan dessa epitet. Per fortsätter sin utläggning om hur ett favorittippat Brentford har en tendens att förlora under sådana omständigheter och att han därför har en dålig magkänsla inför lördagens match. Något slutresultat får jag inte, men självklart hoppas Per och de andra supportrarna på vinst!
 
Tidigare i veckan bad jag ordförande Janne om ett slutresultat, han sa då att han tror på hemmaseger med siffrorna 2–1. Jag går på Jannes spår och säger även jag 2–1 och tre friska pinnar som kommer behövas i en lång och tuff Championship-säsong.
 
Resultat försäsong:
 
Brentford – Bournemouth 1–3
Norwich - Brentford 1–3
Wycombe – Brentford 2–2
Brentford – Dynamo Kiev 0–0
AFC Wimbledon – Brentford 0–3

Simon Edholm2019-08-02 19:57:40
Author

Fler artiklar om Brentford