Lagbanner
Ewood Park, 2021-03-12 20:45

Blackburn - Brentford
0 - 1

Skön bortaseger för Brentford.

Skön bortaseger för Brentford.

Efter straffmål av Ivan Toney blev det en välbehövlig men lite tursam seger för Brentford i bortamatchen mot Blackburn.

I en mycket seg och händelsfattig första halvlek är det egentligen bara Brentfords straff i 10:e minuten som det är värt att rapportera om. Fosu faller väldigt lätt efter kontakt med Blackburns lagkapten Lenihan.
Kanske hade Fosu studerat de döende Swanarnas fallteknik i straffområdet. Toney är som vanligt obeveklig från straffpunkten, hans 26:e mål för säsongen.
Andra halvlek är en betydligt piggare historia, tyvärr med Blackburn i förarsätet under merparten av halvleken. Man skapar en mängd halvchanser och skulle förmodligen ha haft en straff när Sörensen drar ner Nyambe och kanske en andra när Raya fäller Dack.
Detta till trots är det Brentford som har dom hetaste chanserna. Toney ser att Kaminsky är ute och seglar och drar till från mittpunkten men bollen landar på nättaket. I 87:e skapar Brentford en trippelchans där bl a Forss nickar rakt på målvakten från ett par meters håll.
Totalt sett ingen av Brentfords bättre matcher, lite förvånande eftersom man fått tio dagars vila medan Blackburn spelade sin tredje match på en vecka. Men ibland är det inte dom vackra segrarna som känns skönast, eller som Thomas Frank uttryckte det på presskonferensen efter matchen, "It was a Beautiful, ugly win". Jag kan bara instämma.

Anders Thelin2021-03-13 12:44:28
Author

Fler artiklar om Brentford