Lagbanner

Sur förlust för Brentford men vilken prestation !

Inga poäng för Brentford i lördagens West London Derby mot Chelsea men vi kan vara mycket stolta över insatsen.

För 10 år se'n förlorade Brentford mot Dagenham & Redbridge med 1-4 inför under 2.000 åskådare, den lägsta siffran någonsin i ett Londonderby. Nu möter vi Chelsea inför en utsåld hemmaarena och släpper till ett (!) skott på mål mot Champions League-mästarna.
Sista 30 är det i stort sett spel mot ett mål och att det inte åtminstone ger en poäng i utdelning är närmast ofattbart. Å andra sidan var det väl närmast ett rån att vi fick en trepoängare med matchens sista spark i förra omgången mot West Ham efter att ha varit utspelade hela andra halvlek. Om man läser reaktionerna från Brentfordsupportrarna på sociala medier är det betydligt mer glädje över den fina prestationen än besvikelse över resultatet, något som även Thomas Frank gav uttryck för på presskonferensen.

Nu väntar Leicester i nästa omgång och därefter tre oerhört viktiga matcher mot Burnley, Norwich och Newcastle. Skulle vara enormt värdefullt med åtminstone sex poäng i dom tre sistnämnda matcherna mot lag som vi helst vill se efter oss i sluttabellen.
Förhoppningsvis är backklippan Kristoffer Ajer och vår nya supersub Yoane Wissa tillbaka redan mot Leicester.

Anders Thelin2021-10-17 10:21:07
Author

Fler artiklar om Brentford