Liberty Stadium, 2021-01-27 20:00

Swansea - Brentford
1 - 1

Surt poängtapp för Brentford i Wales.

En seger mot Swansea på onsdagskvällen hade fört upp laget till andra plats i Championshiptabellen, men Brentford fick nöja sig med en pinne.

Trots ett massivt spelövertag genom hela matchen och en man mer sista 25 lyckades inte Brentford avgöra matchen utan ett Swansea med tio man kunde kvittera.
En match med 21-2 i skott och 9-1 i hörnor i Brentfords favör tror man ju bara kan sluta med en säker trepoängare. Det skulle dock visa sig att det här var "one of these days".
Medan Brentford visade upp en orgie i missade chanser så var Swansea å sin sida hypereffektiva och gjorde mål på sin enda målchans genom hela matchen.
Fosu gav Brentford ledningen i 74:e minuten men bara fyra minuter senare kunde Swansea kvittera. Med f d Brentfordspelaren Jake Bidwell's armåge i ansiktet kunde David Raya inte hindra Hourihane's frispark att leta sig in i målet.
Ett mål som med all säkerhet inte hade klarat en VAR-granskning.

Vi får trösta oss med att Boro's förlust ändå gör att avståndet till lagen utanför play-off ökade denna kväll. Med tanke på vad Swansea visade upp i den här matchen tvivlar jag på att man kommer att stå distansen ut. Det känns som att vi kommer att få kämpa om den andra direktplatsen med framförallt Watford och möjligen Bournemouth även om de senare verkar ha hamnat i en riktig formsvacka.