The Tigers gästar i tredje omgången
Hull City gästar Griffin Park

Efter en vinst och en förlust i ligan är det nu dags för Hull city att gästa Griffin Park i tredje omgången. Gästerna kommer även de med tre inspelade poäng på kontot.

Säsongens första seger för Brentford togs i förra veckan efter en godkänd prestation på bortaplan mot Middlesbrough. Efter ett initialt tryck från hemmalaget lyckades man hålla undan och kunde senare genom Ollie Watkins fastställa ett slutresultat till 0–1, samme Watkins som firade att han skrivit på ett nytt fyraårskontrakt med klubben.

Dessvärre kan vi konstatera att Brentford i onsdags slogs ut ur Ligacupen. Detta efter ett straffdrama där man till slut fick se sig besegrade av League two-laget Cambridge United. Manager Thomas Frank mönstrade en B-betonad startelva i hopp om att de skulle lösa ett avancemang till andra omgången. Självklart en missräkning för alla supportrar men detta ger laget en tävling mindre i en lång och matchtät säsong.

Manager Thomas Frank säger efter matchen mot Middlesborough att han var missnöjd med lagets agerande i första halvlek men att det repade sig till andra. Han var nöjd med hur backlinjen samarbetade med David Raya i målet och till matchen mot Hull vill han se en jämnare prestation över 90 minuter. Vidare måste de individuella misstagen som man kunde se i första halvlek tas bort inför matchen mot Hull.

Motståndarna Hull City, som slutade på 13:e plats förra säsongen, kommer från en inledande förlust mot Swansea på bortaplan, ett resultat som följdes upp med en seger mot Reading på hemmaplan. Hulls manager Grant McCann säger till Sky efter matchen mot Reading att han är nöjd med slutresultatet samt att hans lag ska fortsätta försöka äga bollinnehavet och våga spela anfallsfotboll.

I de senaste mötena lagen emellan har sju slutat med Hull-seger och tre matcher har slutat med Brentford-triumf. Inför lördagens drabbning på Griffin Park kommer vi troligtvis få se ett Hull som, trots bortaplan, försöker gå framåt och fylla på med mittfältare i offensivt straffområde. Detta är något för Brentford att ta tillvara på och försöka straffa motståndarna i det offensiva omställningsspelet. Det är tidigt på säsongen och svårt att dra några slutsatser baserat på lagens prestationer. Troligtvis har vi en jämn match att se fram emot där de små marginalerna kan komma bli avgörande. Jämför man lagen som kan komma att ställas på planen på lördag ska Brentford vara det något starkare och med ett bra publikstöd ska tre poäng kunna bärgas för The Bees.