American Express Community Stadium, 2024-10-06 17:30

Brighton - Tottenham
3 - 2

Spurs rasade ihop
Vad hände under halvtidsvilan?

Tottenham ledde med 2-0 i halvtid. Att gå ifrån detta till att förlora med 3-2 ska inte kunna ske, men Spurs behövde inte ens en halv halvlek för att tappa. Det händer igen och igen.

Det är så otroligt naivt. Eller kanske mer än så. Att inte kunna försvara 2-0 mot Brighton är bara svagt. Leder man med 2-0 i halvtid och är beredd så är det i det närmaste omöjligt att göra nåt för ett motståndarlag. Men Spurs gör det så lätt för motståndarlagen. Antagligligen firade man att man var nån slags världsmästare i halvtid. Sen gjorde man byten som bara dödade matchen åt motståndarnas fördel.

Spurs såg faktiskt bra ut
Det tog inte ens en minut. Timo Werner var den något ifrågasatta startspelaren, och han gjorde inte livet lätt för sig när han missade passningen till Brennan Johnson grovt. Det hade varit öppet mål för Johnson, men när det inte fungerar så fungerar det inte. Spurs skulle dock göra det bra ändå. För när det fungerar så fungerar det. Johnson gjorde 1-0 eftersom det fungerar. James Maddison gjorde 2-0 av samma anledning. Brighton var inte dåliga. Spurs var väldigt bra.

För någon som inte följer Spurs hade matchen kanske känts klar. Men Spurs var inte beredda i den andra halvleken. Att Maddison faller ut ur matchen är en naturlag, så där måste Postecoglou försöka tänka till lite för att få Spurs att inte spela med en man mindre efter halvtidsvilan. Brighton gjorde tre snabba mål, och Spurs hade inte nåt att sätta emot. Man bytte ut Werner, men det gav faktiskt absolut inget alls. För med Werner på planen hände ändå något till vänster. Det fanns en bredd. Utan Werner såg Spurs ut som ett lag från en lägre division.

Uppehållet är välkommet
Ett lag borde inte kunna tappa en ledning med 2-0. Men Tottenham är inte ett lag. Mer än ibland råkar allt bara bli så fel att man bara rasar ihop. Alla Spurs förändringar blev fel. Och allt som sades i halvtid hade redan blivit fel. Spurs gör sin sämsta säsongsstart på evigheter, med en trupp som faktiskt borde prestera bättre. Det är svagt otroligt svagt.

Mål: 0-1 Johnson (23), 0-2 Maddison (32), 1-2 Minteh (48), 2-2 Rutter (58), 3-2 Welbeck (66)