Brighton-West Ham 1-1

Brighton-West Ham 1-1

Det blev som vanligt mot nageln i ögat klubben Brighton, inte vinst.

West Ham tog inte chansen mot ett Brighton som saknade många viktiga spelare. Det känns som att West Ham har fått soppatorsk. Som jag anser så beror det givetvis på en alltför tunn trupp och skadorna på flera av de viktigaste spelarna den senaste tiden.

Glädjande dock så var flera av dem tillbaka i spel. Declan Rice spelade från start efter två månaders skadefrånfälle. Vidare kunde Aaron Cresswell också spela samt att Angelo Ogbonna var med från start igen. Även Mark Noble var tillbaka på bänken. Så om det inte blev några skador igår som inte är kända så har vi bara Manuel Lanzini och Arthur Masuaku skadade.

West Ham ägde spelet under större delen av matchen. Vi hade också några chanser att göra mål, speciellt i slutet av första halvlek. Brighton stack dock också upp i ett par lägen under matchen. I slutet av matchen rann Danny Welbeck igenom och kunde sätta dit 1-0 för hemmalaget. Ett väldigt onödigt mål och han borde inte fått springa sig ren så lätt. Det tar dock bara en liten stund efter deras ledningsmål innan West Ham kvitterar genom inhoppade Said Benrahma som vackert sköt in 1-1 via högra stolpen. Hans första mål i West Ham tröjan. West Ham försökte efter det att få till något läge till utan att lyckas. 1-1 får väl anses vara ett rättvist resultat sett i hela matchen.

I och med att vi bara fick med oss en pinne så är definitivt chansen till spel i Champions League obefintlig. Den lilla matematiska chansen som finns räknar jag inte med. Vi är i högsta grad med i kampen om spel i Europa League. Då måste vi behålla sjätte platsen som vi i skrivande stund ligger på. Vi har dock tre klubbar som jagar underifrån. Tottenham, Everton och Arsenal. Där speciellt Tottenham och Everton hotar. De båda klubbarna spelar senare idag och vid vinst så går de också upp på 59 poäng. Tottenham har också bättre målskillnad så de går förbi vid vinst.

Det blir en strid in i det sista om vilka som tar Europa Platserna. Minst sjua måste vi bli. I så fall kvalificerar vi för den nya Europa Conference League där det blir en kvalplats till gruppspelet som står på spel.

West Ham har nu två matcher kvar. WBA borta på onsdag kväll inför publik. Det blir tillåtet med publik från och med i morgon. På söndag 23 maj är det slutomgången där Southampton kommer på besök till London Stadium inför 10 000 åskådare. Brighton var redan en match vi var tvungna att vinna. WBA och Southampton blir än mer måstematcher som bara ska vinnas.

Härligt att det åter börjar bli matcher med publik igen. Det ger en mycket trevligare och riktigare känsla. Det kunde man se redan igår när Leicester vann FA-Cupen mot Chelsea inför 21 000. Får passa på att gratulera Leicester. Ett föredömme till klubb för oss andra lite mindre klubbar än de klubbar med stora ekonomiska musklerna som bara vill ha mer och mer pengar. Läs Super League.

Till sist lite matchfakta.

West Ham United: Fabianski, Coufal, Ogbonna, Dawson, Cresswell, Rice (k), Soucek, Bowen (Benrahma 63), Lingard, Fornals, Antonio.
Avbytare: Randolph (mv), Fredericks, Johnson, Balbuena, Diop, Noble, Yarmolenko, Odubeko.
Mål: Benrahma 87

Brighton & Hove Albion: Sánchez, White, Webster, Burn, Moder, Groß (k), Bissouma, Alzate (Lallana 66), Jahanbakhsh (Tau 72), Trossard (Zeqiri 82), Welbeck.
Avbytare: Steele (mv), Karbownik, Caicedo, Mac Allister, Connolly, Andone.
Mål: Welbeck 84
Varnad: Bissouma

Domare: Andre Marriner

Arne Söderlund2021-05-16 13:24:27
Author

Fler artiklar om West Ham